Συνταγές “μακάρι” από τη Βέφα της “αριστεράς”

theanoΦίλε Πιτσιρίκο,
καλά τα πασχαλινά διηγήματα που διαβάζεις, αλλά εγώ σου προτείνω -με όλη μου την αγάπη- το νέο βιβλίο της αγωνίστριας Θεανούς, η οποία μετά τις συνταγές για γεμιστά και πίτες, αποκαλείται πλέον στους κόλπους της Αυλής του αγραβάτωτου ξεφτίλα, «Βέφα της Αριστεράς».

Η σεμνή και συνεπής μαχήτρια, που δίνει ακούραστα, με περίσσειο ζήλο και χαρακτηριστική αυταπάρνηση, τον αγώνα τον καλό για την εφαρμογή των μνημονίων, βρήκε μέσα στο τόσο φορτωμένο της πρόγραμμα και χρόνο, να προστάξει τη φιλιπινέζα της μαγείρισσα, να γράψει το νέο της βιβλίο «Συνταγές Μακάρι».

Το πόνημά της αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΠΟΜΠΟΛΑ, αφού πρώτα προηγηθεί η παρουσίασή του σε μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών στην οικία της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με εκλεκτές συνταγές, που αποσκοπεί στην εξοικείωση των διπόδων του Προτεκτοράτου με λιτά γεύματα, εκπαιδεύοντάς τα, στο πώς θα χορταίνουν με το τίποτα στους χαλεπούς καιρούς των μνημονίων, ευλογώντας τη «λαϊκιά» τους κυβέρνηση, που με την εφευρετικότητά της βαφτίζει το παπάρι ψάρι, στην υγειά των κορόιδων που αντί να τους πάρουν με τις πέτρες, κάθονται και τους ανέχονται, λες και πρόκειται για επιδημία γρίπης, που θα περάσει με μαντζούνια.

Με συγκίνηση πληροφορηθήκαμε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ότι η υπουργός προτίθεται να διαθέσει μέρος των χρημάτων από την αμοιβή που θα εισπράξει από το νέο της μπεστ σέλερ στους εναπομείναντες ιθαγενείς της φυλής Τσιουάουα, που επιμένουν να ζουν στα βάθη του Αμαζονίου, αγωνιζόμενοι ενάντια στις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Στο ίδιο δελτίο μάθαμε, ότι οι προσκεκλημένοι στην παρουσίαση του βιβλίου, θα πρέπει να φέρουν εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα και την ειδική κάρτα που η ίδια επιδεικνύει στη φωτογραφία, προκειμένου να εισέλθουν στο φρούριο της αγίας οικογένειας των Αγγελόπουλων στη Φιλοθέη.

Στις σελίδες του βιβλίου, μπορεί κανείς να βρει εκλεκτές συνταγές για «ψωμί μακάρι», «όσπρια μακάρι», «μακαρόνια μακάρι», ακόμα και «σούβλα μακάρι».

Φιλώ σε

Σ.Α.Μ.

Υ.Γ. Για να μη γράφω πάλι σεντόνια ολόκληρα, περιέκοψα κάπως τα ονόματα των συνταγών, αφού πάνω-κάτω, ίδια είναι. Για να καταλάβεις:
Το «ψωμί μακάρι» είναι «ψωμί και μακάρι να είχαμε και τίποτε άλλο να φάμε μαζί», τα «λαδερά μακάρι» είναι «όσπρια σκέτα και μακάρι να είχαμε και λίγο λάδι να ρίχναμε», τα «ζυμαρικά μακάρι» είναι «μακαρόνια νερόβραστα και μακάρι να είχαμε και λίγο τυρί να τους βάζαμε», ακόμα και η «σούβλα μακάρι» περιλαμβάνει προτάσεις για το πώς μπορούν να την περιφέρουν ανήμερα της Ανάστασης οι ιθαγενείς, βόσκοντας ταυτόχρονα αμέριμνα ό,τι πρασινάδα βρουν πρόχειρη, αφού και τα αρνιά που κάρφωναν στη σούβλα – όταν «όλοι μαζί τα φάγαν» – χορτάρια έτρωγαν.
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, Πιτσιρίκο μου…

(Αγαπητέ Σ.Α.Μ., από εσένα μαθαίνω τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Και χαίρομαι που δεν είμαι εκεί. Αν κι έχει πολύ γέλιο. Περιμένω να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, για να επιστρέψω για λίγο. Το γέλιο με τους αριστερούς που υποδύονται την κυβέρνηση στο προτεκτοράτο, με κούρασε. Τώρα θέλω να γελάσω με δεξιούς. Αν και είναι προφανές πια πως αριστεροί και δεξιοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι εξίσου γελοίοι Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.