Αποκλειστικό: Υπογράφηκε η ΤΤΙΡ

ttipΦίλε Πιτσιρίκο, θα προσπαθήσω να είμαι εξαιρετικά σύντομος. Σήμερα η γερμανική Bayern –κολοσσός στην παραγωγή φαρμάκων, χημικών, φυτοφαρμάκων και σπόρων- έκανε επίσημη προσφορά ύψους 62 δισ. δολαρίων, προκειμένου να εξαγοράσει την αμερικανικών συμφερόντων εταιρία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών Monsanto.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η ελβετικών συμφερόντων –αντίστοιχη της Monsanto– Syngenta είχε εξαγοραστεί από μια μεγάλη Κινεζική πολυεθνική την ChemChina έναντι 43 δισ. δολαρίων.

Τεράστια τα ποσά που «ρισκάρουν» οι πολυεθνικές αυτές προκειμένου να πάρουν θέση σε μια αγορά –την ευρωπαϊκή–, όπου τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα διατροφής απαγορεύονται έως τώρα να πωλούνται.

Προφανώς, οι εταιρίες γνωρίζουν καλά κάτι που οι πολίτες αγνοούν.

Η ΤΤΙΡ έχει ήδη υπογραφεί, πιθανά να έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται σε κάποιους τομείς.

Υπό αυτό το πρίσμα, και το Brexit μπορεί να συμβεί και το Grexit λίγο αργότερα και η ευρωζώνη να γίνει μικρότερη και περισσότερο ανταγωνιστική κατά το θέλημα του Βερολίνου, και να μην ανοίξει ρουθούνι.

Το παγκόσμιο κεφάλαιο θα διακινείται πιο ελεύθερα και περισσότερο ανεξέλεγκτα από ποτέ.

Υπεράνω κοινοβουλίων, λαών, προστατευτικών νομοθεσιών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Το απόλυτο όνειρο του κάθε κεφαλαιοκράτη, ο απόλυτος εφιάλτης του εργαζόμενου γίνονται πράξη.

Καλώς ορίσατε στο Matrix!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Ωραία η ιδέα του Αρκάτου. Εγώ δεν έχω καιρό πολύ στην Ελβετία αλλά έχω αρχίσει να ψυχανεμίζομαι πως το μοναδικό αυτής της χώρας βρίσκεται στην δημοκρατική λειτουργία των κοινοτήτων. Για αυτόν τον λόγο και κάποια παλαιότερα κείμενα μου σχετικά με την ανάγκη να οργανωθούμε οι Έλληνες στις κοινότητες μας και από κει να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω την χώρας μας. Θα μας ταίριαζε, στις ιστορικές μας ρίζες σίγουρα, μα δυστυχώς δεν μπορούμε πια. Το έχουμε χάσει το τρένο.

Πάντως, Πιτσιρίκο, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σπουδαίοι και δημιουργικοί Έλληνες έχουν ξενιτευτεί. Δεν μπορείς να φανταστείς τι θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να προσφέρουν στην πατρίδα, αν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν και δεν τους είχαν αποκάτω και στην διαρκή πίεση τα πελατάκια του κρατικοδίαιτου ληστρικού καπιταλισμού που λυμαίνεται την πιο όμορφη γωνιά της Ευρώπης. Άνθρωποι που τους κοιτώ με θαυμασμό και σεβασμό να βγάζουν εις πέρας Projects μοναδικά και απαιτητικά. Πολύ μέτριος είμαι μπροστά τους. Μπορώ να είμαι ένας καλός γιατρός παντού αλλά τα ξεχωριστά είναι για εκείνους που η πατρίδα τους έδιωξε γιατί απλά δεν μπορούσε και ούτε ήθελε να τους κρατήσει. Περισσεύανε.

(Αγαπητέ Ηλία, είναι διαρκής η απομάκρυνση των χωρών της Δύσης από την -όποια- δημοκρατία. Όλοι ξέρουμε πού οδηγεί αυτό -δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη- αλλά οι περισσότεροι κάνουν τους ανήξερους. Ηλία, αυτοί που μπορούσαν να αλλάξουν την Ελλάδα, έφυγαν. Ουσιαστικά, εκδιώχτηκαν. Και μη νομίζεις πως είναι και πολλοί οι Ελλαδίτες που συγκινούνται με τους 600 χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα από το 2008 και μετά. Δύσκολο πολλοί για πολλούς Έλληνες να αντιληφθούν ότι πλούτος για μια χώρα είναι οι άνθρωποί της και όχι τα χρήματα. Δεν πειράζει, είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά Έλληνες. Πατρίδα μας είναι όλη η γη και όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια μας. Θα στήσουμε την καλύβα μας αλλού. Και η πόρτα θα είναι ανοιχτή. Να είσαι καλά, Ηλία. Κι έχει έναν υπέροχο καταγάλανο ουρανό στη Μεσόγειο σήμερα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.