Δεν φταίει ο Αλέξης Τσίπρας για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια

99Επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα κατηγορείται για την εκχώρηση της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας -μέσω του Υπερταμείου- στους πιστωτές για 99 χρόνια, θα ήθελα να βάλω τα πράγματα στην θέση τους.

Δεν είναι σωστό να τα ρίχνουν οι Έλληνες όλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν φταίει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Φταίνε και οι Έλληνες.

Αν οι Έλληνες είχαν κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα το 2012, σήμερα θα μας έμεναν μόνο 95 χρόνια εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε γίνει πρωθυπουργός το 2012, θα είχε εκχωρήσει από τότε την δημόσια περιουσία και σε 95 χρόνια από σήμερα η δημόσια περιουσία θα ήταν πάλι δική μας, και θα κάναμε πάρτι το 2111 και όχι το 2115.

Άρα, οι Έλληνες φταίνε, όχι ο Τσίπρας.

Τώρα, κάντε υπομονή μέχρι το 2115.

Περνάει ο καιρός γρήγορα.

(Δεν ξέρω αν φταίει η απόσταση που με χωρίζει πια από την Ελλάδα -ή η κούραση από αυτά τα έξι χαμένα και δύσκολα χρόνια από την ημέρα της χρεοκοπίας- που με κάνει να βλέπω τα ελληνικά επιτεύγματα πολύ κωμικά, αλλά δεν έχει αλλάξει η άποψή μου πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε γίνει κυβέρνηση το 2012. Τότε που ήταν ανέτοιμος και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε προλάβει να κάνει τις συμφωνίες του με ξένα και ντόπια αφεντικά. Πάντως, μην θρηνείτε για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς, η Ελλάδα -ολόκληρη μαζί με τους κατοίκους της- είναι εκχωρημένη από την ημέρα που ιδρύθηκε το νεοελλληνικό κράτος. Τέλος οι εθνικοί μύθοι του ελληνικού σχολείου, ώρα για την αλήθεια. Να η αλήθεια, μπροστά στα μάτια σας. Θα την δείτε επιτέλούς;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.