Μοντέρνο προτεκτοράτο με “αριστερό” περιτύλιγμα

Γεια σου πιτσιρίκο
Εμείς, οι παρανοϊκοί:
Από το 2011 κάποιοι “παρανοϊκοί” έλεγαν πως σκοπός του όλου στημένου ψευτο-δράματος ήταν η πλήρης εκχώρηση της χώρας, μαζί με το πολίτευμά της.

Όταν ρωτούσαν κάποιοι περίεργοι “μα τι άλλο θέλουν;”, αυτοί οι “παρανοϊκοί” απαντούσαν “τα θέλουν ΟΛΑ· κι όταν λέμε ΟΛΑ εννοούμε ΟΛΑ. Και τους δρόμους, και τα βουνά, και τα νερά, και τα σπίτια και την τελευταία δραχμή πού έχει κανείς στην τσέπη του αλλά ΚΑΙ την εξουσία του να λαμβάνουν αποφάσεις ερήμην έστω κι αυτής της ψευδεπίγραφης αστικής δημοκρατίας”.

Πέντε χρόνια μετά, εν έτει 2016, με έναν νόμο, η Βουλή καταργείται. Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας εκχωρείται.

Ακόμη και η φορολογική και δημοσιονομική πολιτική αυτοματοποιείται και δεν υπόκειται στον έλεγχο καν των ψευδοεκπροσώπων του λαού.

Το Ελληνικό πείραμα ολοκληρώνεται με την επίσημη ανακήρυξη της χώρας σε νεοφιλελεύθερο προτεκτοράτο υπό μονίμου καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης.

Ο λαός παρακολουθεί σαν χάνος και το σύνολο του πολιτικού κόσμου είτε παίζει τον ρόλο του αντιπερισπασμού, είτε χαίρεται που επιτέλους δεν θα χρειάζεται να ξανασχοληθεί με νόμους και πολιτικές εφόσον αυτές πλέον κι επισήμως θα αποφασίζονται από άλλους.

Η Ελλάδα του 2016 είναι η Χιλή του 1973· μόνο που αυτή την φορά δεν χρειάστηκε καν πραξικόπημα.

Χρειάστηκαν απλώς 5 συνεχόμενες προδοτικές, άβουλες και δουλικές κυβερνήσεις κι ένας λαός που ακόμη πιστεύει στην ανάθεση, στους σωτήρες και στις διαφημίσεις.

Οπαδοί, πρόβατα και άβουλοι μαζί, συνεχίστε να χλευάζετε όποιον τολμά να λέει την αλήθεια και να αντιστέκεται.

Νικόλαος Γρυσπολάκης

(Αγαπητέ φίλε, έγιναν όλα αυτά αλλά βρήκαν και τους κατάλληλους ανθρώπους για να τα κάνουν. Σαν έτοιμοι από καιρό. Κι όμως, ακόμα πολλοί Έλληνες απορούν και θυμώνουν με τους Έλληνες που φεύγουν, ενώ θεωρούν αντίσταση να μένεις στην Ελλάδα βουλιαγμένος στην απάθεια και στην αφασία. Και τους νεκρούς θα τους θεωρούν αντιστασιακούς. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.