Ο Ιωάννης Καποδίστριας στη Γενεύη

kapodistrias 2Bonsoir monsieur Pitsirikos! Μετά το άρθρο του Ηλία για την Ελβετία και τη φωτογραφία του Γιώργου από τη Λωζάνη, ορίστε και η επιγραφή στο σπίτι που ζούσε ο Ιωάννης Καποδίστριας στη Γενεύη.

Για να θυμόμαστε ότι ήταν εκλεγμένος κυβερνήτης της κάποτε απελευθερωμένης Ελλάδας…

Θανάσης

(Αγαπητέ Θανάση, κάτι μάλλον ήξερε ο Καποδίστριας που πίστευε πως δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα για την απελευθέρωση των Ελλήνων και αρνήθηκε να τεθεί επικεφαλής της Φιλικής Εταιρείας· βέβαια, μόλις ξέσπασε η Επανάσταση, έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει. Αν το καλοσκεφτείς, με την Επανάσταση των Ελλήνων, σήμανε η ώρα του θανάτου του Καποδίστρια. Πολύ άσχημα ξεκίνησε το νεοελληνικό κράτος με την δολοφονία του πρώτου του κυβερνήτη. Και θα μείνουμε πάντα με την απορία του πώς θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα στην πορεία της, αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Καποδίστριας. Εν τω μεταξύ, το μπλογκ έχει γίνει καποδιστριακό. Χαλάλι του, γιατί ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να μετατρέψει ένα χάος σε κράτος. Να είσαι καλά, Θανάση. Σε ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.