Φέρτε μας πίσω τα social media μας

Καλησπέρα τσιπιρίκο.
Σου ξαναγράφω γιατί παρατηρώ μια απειλή μεγάλη· μεγαλύτερη απο την μπανανιοποίηση της χώρας που έχει ήδη τελεστεί. Ως μετανάστης, δεν έχω εύκολη πρόσβαση στα αντικειμενικά ΜΜΕ της χώρας μας και βασίζομαι αποκλειστικά στα social media για την ενημέρωσή μου.

Παρατηρώ λοιπον τελευταία ότι πολλά από τα trends πχ του twitter που παρακολουθώ, έχουν κατακλυστεί απο τα bots διαφόρων κομμάτων.

Ξέρω πως κανένας από αυτούς που τα χειρίζεται δεν σε διαβάζει -το έχουν δηλώσει εξάλλου- άλλα θα ήθελα να μου παραδώσεις για λίγο έστω το βήμα του blog σου για να τους απευθυνθώ, μπας, λέω μπας και το δει κανένας.

Ξέρω πως δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, άλλα σιγουρα θα μου φύγει ένα βάρος. Λοιπόν:

αγκρμμ…<καθαρισμα λαιμού>

Βρε μαλακιστήρια! Τι θα γίνει με το τρολάρισμα; Δε μας σκέφτεστε εμάς τους μετανάστες καθόλου;

Παλιά μπαίναμε να διαβάσουμε κανένα νέο αφού τα ΜΜΕ ήταν όλα συστημικά, διαβάζαμε δυο πράματα, βρίσκαμε και κανένα υστερικό αριστερό γκομενάκι, κράζαμε και κανέναν και τη βγάζαμε πέρα.

Τώρα μπαίνω μέσα και βλέπω 15 πληρωμένα trends με autogenerated μηνύματα απο bots.

Ρε παιδιά! Πώς θα βρω γκομενάκια τώρα μου λέτε; Θα εκλείψει το γένος ρε, το έχετε σκεφτεί αυτό;

Τουλάχιστον γράψτε καμμιά προπαγάνδα της προκοπής ρε παιδιά. Είστε και βαρετοί, έχετε πάρει όλη την πρωην αριστερή προπαδάνδα και φρασεολογία περι “ξεφτίλας”, “φύγετε”, “ελικοπτέρων” και την έχετε αντιστρέψει.

Λες και πάθαμε αμνησία όλοι και δε θυμόμαστε ότι αυτή η φρασεολογία γεννήθηκε λόγω των αφεντικών σας.

Κράζετε τους αριστερούς και κάθε φορά που διαβάζω ένα τέτοιο μήνυμα σκέφτομαι τις μαλακίες που είχαν κάνει οι προηγούμενοι και τους λέγανε τα ίδια.

Και αντι να σκεφτώ πως θα ψηφίσω Δεξιά, σκέφτομαι δεν θα ξαναψηφίσω ξανά ποτέ. Τρομοκράτη και αναρχοάπλυτο θα με κάνετε.

Θα με κάνετε να ξεκινήσω την επανάσταση, το έχετε σκεφτεί αυτό (lol);

Κοιτα να δεις, πιτσιρίκο, ούτε μια γαμημένη προπαγάνδα της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν οι τύποι.

Εκτός του ότι δεν έχουν φαντασία, είναι και ηλίθιοι.

Θα κατέβω εγώ ρε να γράψω προπαγάνδα, που χρειάστηκε να αφήσω τη χώρα μου μαλακιστήρια, να έχω και ένα κομματικό μισθό να ζω εκεί με τη λιακάδα τουλάχιστον. Άχρηστοι.

Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα, να είσαι καλά πιτσιρίκο.

Υ.Γ. Με την πλήρη παρακμή και πτώση και των social media, ίσως οι άνθρωποι, όσοι τουλάχιστον επιζητούν κάτι πιο ουσιαστικό, αναγκαστούν να ψάξουν αλλού για ποιοτική και ουσιαστική αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους σε αληθινες τοπικές κοινότητες. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Για εμάς τους μετανάστες, που χρησιμοποιούσαμε αυτά τα μέσα για μια επαφή με τα της Ελλάδας, δυστυχώς θα είναι λίγο πιο δύσκολο λόγω γλώσσας. Φυσικά, τα social media, όπως και η τηλεόραση μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν θετικά, αλλά με την πλήρως συγκεντρωτική δομή τους και έλεγχο απο κερδοσκοπικές εταιρίες, πλέον είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Είναι πλέον πασιφανές οτι υπάρχει επι πληρωμή προώθηση συγκεκριμένων ειδήσεων στα trends των media. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει μια έρευνα για το ποιοι χρηματοδοτούν αυτές τις ειδήσεις. Το σύστημα δυστυχώς έχει μυριστεί τη δύναμη του ίντερνετ, και πολλά ψηφιακά δικαιώματα όπως η ανωνυμία, η κρυπτογράφηση και το απόρρητο των επικοινωνιών είναι σχεδόν παρελθόν, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα περιστατικά με τον Snowden. Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις το σύστημα να παλεύει με νύχια και με δόντια για να μπαζώσει την ουσιαστική επανάσταση που η τεχνολογία πηγαία προκαλεί.

Χαιρετίσματα και καλό διάβασμα στο αρμυρίκι, πιτσιρίκο, να ξέρεις πως σε ζηλεύω πολύ.

Α.Ρ.

(Αγαπητέ φίλε, στα social media παρακολουθείς όποιον θέλεις εσύ. Εντοπίστε αυτούς που θέλετε να ακολουθείτε και θα ενημερωθείτε. Για τους άλλους, να αδιαφορήσετε. Κάποιοι νομίζουν πως στα social media θα κάνουμε παρέα. Όχι, δεν θα κάνουμε παρέα. Πρέπει να προσέχεις με ποιους κάνεις παρέα. Τα social media είναι ένα εργαλείο δουλειάς, χρήσιμα για την ενημέρωση και -συχνά- διασκεδαστικά. Τα κόμματα έχουν ξεσκίσει τα social media -ειδικά το twitter-, και νομίζουν πως κάνουν πολιτική. Τίποτα δεν κάνουν, τρικυμία σε κολυμπήθρα κάνουν. Μάλιστα, είμαι σε θέση να ξέρω -λόγω των στατιστικών του μπλογκ- πως το Facebook έχει τουλάχιστον δεκαπλάσια δυναμική από το Twitter. Ειλικρινά, αν δεν ήταν η δουλειά μου, δεν θα είχα λογαριασμούς στα social media. Δεν μου λένε τίποτα. Επίσης, δεν είμαι χαζός να δουλεύω δωρεάν για το Twitter και το Facebook. Είναι πάρα πολύ αστείοι κάτι τύποι που νομίζουν πως είναι αριστεροί και αναρχικοί, και δουλεύουν δωρεάν για το Facebook. Το ακόμα καλύτερο είναι που γράφουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Facebook, για το οποίο δουλεύουν τζάμπα. Α, επίσης μου αρέσουν αυτοί που ψάχνουν την Δημοκρατία στο Facebook. Είναι σαν αυτούς που ψάχνουν την Δικαιοσύνη στο γήπεδο από τον διαιτητή. Τρελό γέλιο. Τα έχω βαρεθεί αυτά, όμως. Και κάνετε λάθος· με διαβάζουν με λύσσα οι κομματικοί στρατοί στα social media. Πελάτες όλοι τους. Δεν υπάρχει παρακμή στα social media. Απλά, όλοι αυτοί οι κάφροι που βλέπετε γύρω σας είναι και στα social media. Να είστε καλά. Και μην παίρνετε και πολύ στα σοβαρά τα social media.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.