Φιλία και social media στις Πανελλήνιες

casablanca-facebookΗ φιλία ήταν το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οπότε οι μαθητές έσκισαν γιατί στην Ελλάδα όλοι είναι φίλοι και κολλητοί, και αυτός είναι ο λόγος που η χώρα είναι για τον πoύτσο.

Αρχικά, έγινε ένα λάθος στο θέμα της Έκθεσης, αφού ο τόνος μπήκε σε λάθος γράμμα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κληθούν να γράψουν όχι για τη φιλία αλλά για τα φιλιά.

Τα φιλιά ενθουσίασαν τους μαθητές που πλακώθηκαν στα γλωσσόφιλα μεταξύ τους, ενώ οι ρώγες των μαθητριών είχαν σκληρύνει, το πράγμα τους είχε πυρώσει και τα πουλιά των μαθητών είχαν σηκωθεί ολόρθα και έσπαγαν τα κουμπιά και τα φερμουάρ των παντελονιών τους.

Μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπούν τα εξεταστικά κέντρα σε γαμιστρώνες, οι επιτηρητές κατάβρεξαν τους μαθητές με κρύο νερό, για να μην γίνει του μoυνιού το πανηγύρι και εκτεθεί η χώρα στο εξωτερικό, τώρα που έρχονται οι τουρίστες.

Οι μαθητές έπρεπε να γράψουν πως η φιλία είναι το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή –όπως λέει ο Επίκουρος- αλλά ήταν ειλικρινείς και έγραψαν πως η φιλία είναι μια μ@λακία και μισή, και πως πρέπει να τους εκμεταλλεύεσαι όλους, να τους ξεσκίζεις αλύπητα και να πατάς επί πτωμάτων γιατί στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν φίλοι, αλλά μόνο εκμετάλλευση, και πρέπει να χαίρεσαι όταν κάποιος ψοφάει γιατί θα πάρεις εσύ και το δικό του μερίδιο.

Οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην δημιουργία σχέσεων φιλίας -γιατί κανονική φιλία, εκτός Διαδικτύου, δεν ξέρουν τι σημαίνει-, οπότε καταλαβαίνετε τι παπαριές θα έγραψαν, αφού, όποιος έχει δει τι σαχλαμάρες γράφουν οι Έλληνες στα social media, ξέρει πως δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα.

Είναι που είναι βαριά αμόρφωτα τα Ελληνόπουλα, μεγαλώνουν που μεγαλώνουν σε μια λούμπεν κοινωνία, αποβλακώνονται κι όλη μέρα στο Facebook, οπότε πρέπει να κοπεί το Διαδίκτυο στην Ελλάδα, μπας και ξυπνήσουν όλα αυτά τα μαλακιστήρια.

Πάντως, να τι θα έγραφα εγώ, αν ήμουν μαθητής και έδινα εξετάσεις, για την φιλία στα social media:

«Εγώ έχω πάνω από 100 χιλιάδες φίλους στο Twitter και πάνω 67 χιλιάδες φίλους στο Facebook -και έχω μπλοκάρει κι ένα εκατομμύριο ακόμα- αλλά στους κανονικούς μου φίλους έχω απαγορεύσει να επικοινωνούν μαζί μου στα social media, αφενός γιατί είμαστε φίλοι και βλεπόμαστε, και αφετέρου γιατί υπάρχουν και τηλέφωνα.

Πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να επικοινωνείς με τους φίλους σου από τα social media αλλά υπάρχουν πολλοί καθυστερημένοι στην Ελλάδα, οπότε το κάνουν.

Εγώ, κύριε καθηγητά, έχω τα social media μόνο για την δουλειά μου, επειδή έχω ένα μπλογκ που πέρσι είχε πάνω από 2,6 εκατομμύρια μοναδικούς αναγνώστες. Έχεις πάθει πλάκα, ε;

Οπότε, βάλε μου τώρα άριστα, για να περάσω στο βρομερό ελληνικό πανεπιστήμιο, να μην βρίσκω δουλειά με τίποτα –ή να βρω καμιά δουλειά σκλάβου με 300 ευρώ- και μετά να φύγω στο εξωτερικό για να σωθώ και να κάνω πολλούς νέους φίλους, αν και βλέπω να έρχονται στο εξωτερικό και οι παλιοί μου φίλοι, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελπίδα».

(Τώρα που το σκέφτομαι, όταν ήμουν μικρός, ήθελα να γίνω φιλόλογος αλλά δεν έγινα –γιατί όλοι μου έλεγαν «καθηγητάκος θα γίνεις;»- και ευτυχώς, τελικά, που δεν έγινα φιλόλογος, γιατί τώρα θα έπρεπε να διορθώνω γραπτά με τις απόψεις εφήβων για την φιλία και τα social media. Τώρα πια δεν αυτοκτονούν οι μαθητές στις Πανελλήνιες αλλά οι καθηγητές που διορθώνουν τα γραπτά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.