Ο Latuff μου κλέβει τις ατάκες

latuffΠιτσιρίκο γεια. Αυτό είναι ένα σκίτσο, όταν τον Μάιο του 2014 έγινε έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία, αν θυμάσαι, που πέθαναν πάνω από 200 άνθρωποι. Λέει “Τώρα πρέπει να βρούμε νέους ανθρακωρύχους”.

Δεν ξέρω αν σε βοηθάει που σε έχουν πρήξει με το τουίτ και τη Μαρφίν με τα παιδιά που σκότωσαν.

Να είσαι καλά

Αλέξανδρος

(Αγαπητέ Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ. Να σε διαβεβαιώσω πως χαίρομαι που έχω γράψει το πιο διάσημο tweet του ελληνικού Twitter, που έρχεται κάθε χρόνο στην επικαιρότητα σαν το Last Christmas. Γιατί είναι ένα tweet που αναδεικνύει την υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας. Σκέψου πως οι δράστες της επίθεσης στη Marfin παραμένουν ασύλληπτοι -έξι χρόνια μετά- αλλά διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι δεν ασχολούνται με αυτό αλλά με το tweet μου. Σου φαίνεται λογικό αυτό; Όχι μόνο δεν είναι λογικό αλλά είναι και ύποπτο. Και βέβαια, το tweet μου έλεγε την απόλυτη αλήθεια: η Marfin βρήκε τρεις νέους υπαλλήλους και συνέχισε να λειτουργεί, ενώ τους νεκρούς εργαζόμενους -για να είμαστε ειλικρινείς- δεν τους θυμάται κανείς, πέρα από τους δικούς τους· εκτός αν θέλει να κάνει προπαγάνδα στην επέτειο της δολοφονίας τους, όπως ο καημένος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Πιστεύεις εσύ πως ο Άδωνις και διάφοροι άλλοι κακομοίρηδες που ουρλιάζουν κάθε χρόνο δεν καταλαβαίνουν τι έγραψα και ποιο ήταν το νόημα του tweet; Καταλαβαίνουν πολύ καλά· άλλωστε, έχω γράψει πάρα πολλά κείμενα για την υπόθεση της Marfin. Αλλά τους συμφέρει να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί απευθύνονται σε ηλίθιους και μικροαστούληδες. Είναι αυτοί που έγραφαν Je suis Charlie -για τους νεκρούς Γάλλους σκιτσογράφους του Charlie Hebdo- αλλά, αν έβλεπαν τα σκίτσα και τα σχόλια των νεκρών Γάλλων, θα ήθελαν να τους κρεμάσουν ή να τους γδάρουν ζωντανούς. Εντάξει, έτσι είναι η Ελλάδα. Αυτή είναι, τι να κάνουμε; Γιατί νομίζεις πως κατάντησε έτσι η Ελλάδα, από τους πολλούς έξυπνους; Εγώ δεν απορώ με αυτούς που μου την πέφτουν αλλά πώς γίνεται και είναι τόσοι πολλοί αυτοί που με διαβάζουν. Και μάλιστα με λατρεία. Αυτό με εκπλήσσει. Μου αρέσει πολύ ο Latuff αλλά, τώρα που το σκέφτομαι, μου έχει κλέψει το tweet για την Marfin. Τα έχω πάρει τώρα. Εντάξει, δεν πειράζει, συνάδελφος ειναι. Συμβαίνουν αυτά στην Τέχνη. Εμείς οι καλλιτέχνες καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας. Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ και πάλι. Να είσαι καλά. Και διάβασε και λίγο παρακάτω.)

Αλέξανδρε, μην παίρνεις και πολύ σοβαρά τα διαδικτυακά. Δεν είναι η Ακαδημία Αθηνών to Twitter. Μόνο αυτοί που δεν έχουν κάνει τίποτε άλλο στη ζωή τους το βλέπουν σαν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτοί και τα κομματόσκυλα. Με τον Άδωνι κάνουμε παρέα. Εκτός Twitter, γιατί, αν μας πάρει κάνα μάτι μαζί στο Twitter, θα χάσουμε την αξιοπιστία μας στους πελάτες μας. Έχουμε διαφορετική πελατεία με τον Άδωνι: αυτός τους φασιστοφιλελέδες και εγώ τους εναλλακτικούς και πολλές γυναίκες. Έχουμε πάει και για γκόμενες με τον Άδωνι. Πλάκα κάνουμε με τον Άδωνι. Όλη την ώρα γελάμε. Είναι και γαμώ τα παιδιά ο Άδωνις. Κυριολεκτικά, όμως. Μου λείπει ο Άδωνις τώρα που δεν είμαι στην Ελλάδα. Αλλά του γράφω συχνά. Να, κοίτα τι του έγραψα πριν από λίγο:

pitsirikos1

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.