Από τη Νάξο με αγάπη

axiotissaΑγαπητέ πιτσιρίκο
Ευχαριστώ το φίλο Μάρκο που έγραψε το κείμενο της απελευθέρωσης της ψυχής μας από το βάρος της αέναης επιθυμίας για επιστροφή στην Ελλάδα.

Αλλά όταν βρίσκομαι στην πιο όμορφη ταβέρνα της Ελλάδας και την πιο αγαπημένη μου -όπως και δική σου-, τρώγοντας κρίταμο που φυτρώνει λίγο πιο κάτω εδώ στην παραλία και τα ψάρια που μυρίζουν Αιγαίο, δυσκολεύομαι να ερωτευτώ κάποια άλλη χώρα πέρα απο τη δική μας.

Με αγάπη

Μ.Π.

Υ.Γ. Πάντα σε σκέφτομαι όταν έρχομαι εδώ και κοιτάω γύρω μου μήπως σε δω!

axiotissa1(Αγαπητή φίλη, όχι μόνο είστε στη Νάξο αλλά τρώτε και στην Αξιώτισσα που είναι η καλύτερη ταβέρνα της Ελλάδας. Ρίξτε καμιά βουτιά και για εμένα στο Αλυκό και στο Καστράκι, και τους αγωνιστικούς και συντροφικούς μου χαιρετισμούς στον Γιάννη και στη Σοφία, που έκαναν την τρομερή μαγκιά να φύγουν από το λιμάνι της Νάξου -σε ένα νησί όπου όλα σχεδόν είναι μαζεμένα στη Χώρα- και να φτιάξουν την καλύτερη ταβέρνα της Ελλάδας, 18 χιλιόμετρα από την Χώρα της Νάξου. Έχετε προσέξει πως όλοι όσοι τρώνε στην Αξιώτισσα φαίνονται όμορφοι και ερωτικοί; Είναι η Αξιώτισσα που τους κάνει έτσι. Πάντως, μου κάνει εντύπωση πόσοι φίλοι αναγνώστες μου έχουν γράψει για την Αξιώτισσα, για να με ευχαριστήσουν που τους την “έμαθα”. Εγώ μια φράση έγραψα μόνο για την Αξιώτισσα. Να πάτε και στο όμορφο Χαλκί, να δείτε τις δημιουργίες του Alex και της Katharina στο υπέροχο και ανανεωμένο Fish & Olive -εσείς ζείτε στην Γερμανία, οι Γερμανοί επέλεξαν να ζουν στη Νάξο και την αγαπάνε με πάθος-, ενώ μετά να πάτε και δέκα μέτρα πιο πέρα στον ίδιο δρόμο, στο Έρα, για να αγοράσετε τις μοναδικές μαρμελάδες και τα αξεπέραστα γλυκά του κουταλιού του Γιάννη Μανδενάκη. Αυτές είναι οι μοναδικές μαρμελάδες που τρώω εγώ. Ελπίζω να πάω κι εγώ στην Νάξο τον Αύγουστο. Και στην Πάρο. Και στη Σαντορίνη. “Μες στου Αιγαίου τα νερά, αγγέλοι φτερουγίζουν”, αλλά ότι θα γινόταν το 2016 πάλι επίκαιρος ο στίχος “να ρθούνε τα ξενάκια σου στα ποθητά νησιά σου” -γιατί κι εσείς ξενάκι είστε πια- δεν το περίμενα ποτέ. Σταματάω γιατί συγκινούμαι και ο γιατρός μου είπε ότι δεν κάνει. Να περάσετε όμορφα. Την αγάπη μου. Σας ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.