Η άπειρη του έρωτα

Φίλε πιτσιρίκο,
Κάνω ένα διάλειμμα απο τη συγγραφή της διπλωματικής μου για να γράψω και σε σένα. Διαβάζοντας τις ερωτικές ιστορίες αναγνωστών, πέρασε και απο το δικό μου μυαλό μια ιστορία με λίγο θύελλες και αρκετές πυρκαγιές οπως λέει και ένα τραγούδι.

Γεμάτη ενθουσιασμό πήρα στυλό και άρχισα να γράφω σε ένα φύλλο χαρτί που βρήκα μπροστά μου. Μετά λέω δε βαριέσαι, αφού δεν υφίσταται πλέον τι να γράφω και εγώ, αλλά συνεχίζω να θέλω να σου γράψω.

Τα ‘χω μπερδεμένα στο μυαλό μου εγώ. Είχα μάλλον μπερδέψει το πάθος με τον έρωτα. Όμορφα ήταν.

Διαπιστώνω στα σχεδόν 29 μου χρόνια, πως την ερωτική αγάπη και τον ατόφιο έρωτα δεν τα έχω ζήσει ακόμα. Από όλα τα άλλα δεν έχω παράπονο.

Διάβασα και κάποιες ιστορίες που μου φάνηκαν τόσο ξένες. Να τα αφήσουν όλα λέει για τον έρωτα τους.

Και σκέφτομαι εγώ, η άπειρη του έρωτα, αν χάσουν την δική τους αρμονία, πώς θα μπορούν να ‘ναι καλά με έναν άλλον άνθρωπο;

Τέλος πάντων, τι μπλέκομαι και εγώ τωρα ένας φτωχός βιολιστής με τους ερωτευμένους. Κάτι θα ξέρουν τα παιδιά για να το λένε.

Για όσους δεν το ζήσαμε ακόμα ας ευχηθώ και στα δικά μας.

Όλοι καλά να ‘μαστε να πίνουμε τσίπουρα και να τραγουδάμε με φίλους.

Κατερίνα

Υ.Γ1 Στα έγραψα κάπως άτσαλα, είναι που μέ ζάλισαν τα KAP, DAP και οι δόσεις που μελετάω όλη μέρα.

Υ.Γ2 Όχι δεν είναι αυτό, δεν το έχω το γράψιμο και είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι τις σκέψεις μου ιντερνετικά.

Υ.Γ3 Μ’ αρέσει ο τρόπος που γράφεις.

(Αγαπητή Κατερίνα, έρωτας είναι και το να χάνεις τη δική σου “αρμονία”. Δεν υπάρχει αρμονία στον έρωτα, αυτά είναι για μετά. Ο έρωτας είναι πόλεμος και χαρακίρι μαζί. Είναι να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Να κάνεις πράγματα για τον άλλον, που, αν έβλεπες άλλον να τα κάνει, θα τον κατέκρινες ή θα γελούσες μαζί του. Να λες πράγματα που να σκέφτεσαι “καλά, εγώ τα είπα αυτά; Εγώ ο γαμάτος, ο ψύχραιμος, ο σωστός;”. Πέφτουμε πολύ χαμηλά -με τα κοινωνικά τουλάχιστον κριτήρια-, όταν ερωτευόμαστε, αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πιο ψηλό σημείο που έφτασε η ψυχή μας. Και το πιο κοντινό που φτάσαμε στον Θεό. Σου εύχομαι έρωτα που να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Να τα χάσεις εντελώς. Να παραμιλάς και να παραπατάς. Να είσαι καλά. Και καλό πτυχίο. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.