Η βλακεία είναι ανίκητη

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Πάρα πολλοί έχουν πει ή γράψει οτι η βλακεία είναι ανίκητη, ας το πω και εγώ. Και φυσικά,ο Αϊνστάιν είχε πει οτι δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είναι σίγουρος.

Αφορμή για αυτό που γράφω, είναι το περίφημο Βrexit που έχει γίνει εφιάλτης για το ολιγαρχικό σύστημα, παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και ελληνικό και φυσικά πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να αποτραπεί.

Και σε αντίθεση με τον Ηλία, στο “Καλό χειμώνα σύντροφοι”, εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για το Brexit, μακάρι να δικαιωθεί.

Φυσικά, γίνει δε γίνει, το κρααααααχ όπως του απάντησες τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη είναι βέβαιο.

Είναι τόσο μεγάλες οι αντιθέσεις στην Ευρώπη, που θα κλείσει το μαγαζί.

Είναι ζήτημα χρόνου, απλά το Brexit μπορεί να το επισπεύσει.

Βέβαια, τόσο σε μας όσο και στο ευρωπαϊκό τσίρκο, όσο περισσότερο αργεί το μπαμ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι.

Και έρχομαι τώρα στη βλακεία μας.

Τρέμουν λέει οι Έλληνες το Brexit, αλλά μην τυχόν αυτό φέρει και Grexit.

Απλά, παραδίνομαι. Απλά, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Σε μία χώρα που ελάχιστοι Έλληνες έχουν περιουσία το μισό ΑΕΠ, σε μία χώρα που το 2014 οι μεγάλες εταιρείες αύξησαν τα κέρδη τους σε σχέση με το 2013 κατά 30% ενώ ο κοσμάκης δεν έχει να ζήσει, σε μία χώρα που καμαρώνει για τη ναυτιλία της αλλά οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο λιγότερο από το μισό από τους ναυτεργάτες, στη χώρα της διαφθοράς, της μίζας, της πολιτικής απάτης και του πλήρους ξεπουλήματος, εμάς το ζόρι μας είναι η ύπαρξη της ΕΕ και του ευρώ.

Η βλακεία είναι ανίκητη.

Βέβαια, η παγκόσμια ολιγαρχία, εκτός του οτι ελέγχει το χρήμα και τις δουλειές, προσπαθεί να ελέγξει και τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Έτσι, ελέγχοντας πλήρως τα ΜΜΕ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους λαούς τι καλές που είναι οι “μεταρρυθμίσεις” και το άνοιγμα της αγοράς κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών.

Φυσικά, όλα αυτά συνοδεύονται από διαρκώς και λιγότερα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Στην Ελλάδα έχουν επικρατήσει κατά κράτος οι μενουμευρωπαίοι, δεν υπάρχει καμία αντίδραση, που για παράδειγμα σου είχα γράψει πως “μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα”, ενώ όσοι φεύγουν έξω στη συντριπτική πλειοψηφία το κάνουν από ανάγκη, όχι γιατί αντιστέκονται και καλά.

Πάνε να βρουν μια καλύτερη μοίρα, αυτό είναι μια διαρκής αναζήτηση και ανάγκη στην ανθρώπινη φύση.

Αλλά, εκτός από τη φτώχεια, το ξεπούλημα, τα ψέματα, είναι απίστευτη η ανοχή μας και στο θράσος.

Για παράδειγμα, είναι μνημείο θράσους η ρήση “αντέξαμε 400 χρόνια, θα μας πειράξουν τα 99;”.

Μήπως μας προετοιμάζουν για κάτι; Σου είχα γράψει “Ερντογάν και πάσης Ελλάδας”, λες να έρχεται;

Φυσικά, πλήθος άρθρων και αναλύσεων στο διεθνή τύπο αναφέρουν ως δύο από τα μεγάλα,δυσεπίλυτα και ίσως διαλυτικά για την Ευρώπη θέματα τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Τουρκία. Γι’ αυτό επεκτάθηκα και στο “Ερντογάν και πάσης Ευρώπης”.

Πιτσιρίκο
Το παγκόσμιο σύστημα ελέγχει πολλά, όμως επειδή έχει σπείρει πολλούς ανέμους, ίσως θερίσουν οι λαοί μεγάλες θύελλες.

Δεν το έχουν σε τίποτα να φυτέψουν και κανα παγκόσμιο πόλεμο.

Και άπειρα όπλα θα πουλήσουν και αναδιάταξη του πλανήτη θα γίνει και θα γίνουν νέες συμφωνίες κλπ κλπ

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, η βλακεία είναι ανίκητη αλλά μετριάζεται με τη μόρφωση. Καλύτερα ένας μορφωμένος βλάκας, παρά ένας αμόρφωτος βλάκας. Μάλλον η αμορφωσιά -που οδηγεί σε αφασία- είναι το πρόβλημα. Πάντα η ανάγκη και όχι οι ιδέες αλλάζουν τον κόσμο. Το να ακολουθείς την πραγματική ανάγκη -και όχι την επίπλαστη- είναι μια σωστή μορφή αντίδρασης. Αν το έκαναν όλοι, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Στις αστικές δημοκρατίες δεν υπάρχει δικαιολογία για παραπλάνηση ή έλλειψη ενημέρωσης. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να πληροφορηθεί τα πάντα. Παγκόσμιο πόλεμο έχουμε ήδη. Αλλιώτικο από τους προηγούμενους. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.