Καλοκαιρινή απιστία

Φίλε Πιτσιρίκο, μιας και ζήτησες τη συνδρομή των αναγνωστών στο να ανεβάσεις την καλοκαιρινή κ@ύλα στο διαδίκτυο με τρυφερές, τραγικές, πορνοδιαστροφικές και παθιασμένες ιστορίες, σκέφτηκα και εγώ να σου στείλω τη δική μου.
Φρέσκια, χθεσινή. Μυρίζει θάλασσα που λένε και στο χωριό μου.

Την αγαπούσα πολύ ρε Πιτσιρίκο. Από την πρώτη στιγμή που ενωθήκαμε, χάθηκα στην απεραντοσύνη της.

Υποσχέθηκα λοιπόν στον εαυτό μου πως ό,τι και να γίνει, τίποτα δεν θα με κρατήσει μακρυά της και ποτέ δεν θα την προδώσω.

Πώς τα φέρνει η πουτ@να η ζωή όμως ε; Μετά από κάποια χρόνια ένα πρόβλημα υγείας και η απόσταση μας κράτησε μακρυά για πολλά χρόνια, σχεδόν δεκαετία.

Ένα καλοκαίρι όμως την ξανασυνάντησα και δεν κρατήθηκα. Έπεσα στην αγκαλιά της και δεν με ξεκόλλαγαν ούτε με σιδηρολοστό.

Εξαφανίστηκε και το πρόβλημα υγείας, ως δια μαγείας, και τότε κατάλαβα πως η απόσταση και η απώλεια το είχε επιδεινώσει.

Οι φίλοι μου με ζάλιζαν. Καλά ρε γίδι, μου έλεγαν, ξεκόλλα και λίγο, υπάρχουν και άλλα ωραία πράγματα στη ζωή.

Σαν και αυτή τίποτα, απαντούσα εγώ.

Η ζωή όμως, όπως είπα και παραπάνω, ασκεί το αρχαιότερο και τιμιότερο των επαγγελμάτων.

Και να, μετά από τόσα χρόνια, αποφάσισε να μας ξαναχωρίσει. Αυτή τη φορά όμως τα συμφωνήσαμε.

Κάθε καλοκαίρι θα της ανήκω και θα μου ανήκει.

Εχθές όμως συνέβη αυτό που δεν είχα φανταστεί ποτέ. Πάνω στην απελπισία μου την απάτησα!

Ναι, Πιτσιρίκο, μην κοιτάς που εσύ και πολλοί αναγνώστες με θεωρούν έναν πυλώνα ηθικής και εγκράτειας.

Μην κοιτάς που ο κόσμος που με ξέρει προσπαθεί να κάνει τα παιδιά του να μου μοιάσουν και οι πιο θρήσκοι θεωρούν πως η εκκλησία θα πρέπει να με αγιοποιήσει μετά τον θάνατό μου.

Σας πλάνεψαν τα ωραία μου τα λόγια. Στην πραγματικότητα είμαι και εγώ από σάρκα και οστά, επιρρεπής στην αμαρτία και στην απόλαυση.

Να φανταστείς, δεν την απάτησα με κάποια πιο όμορφη ή πιο νέα.

Αντίθετα, κάπως άσχημη και ψυχρή ήταν. Απλά σε μια στιγμή στέρησης και αδυναμίας, ακόμα και οι δυνατότεροι λυγίζουν Πιτσιρίκο μου.

Έτσι βρέθηκα στην παγωμένη της αγκαλιά, και το χειρότερο απ΄ όλα είναι πως δεν το μετάνοιωσα, αλλά θα το ξανακάνω στην πρώτη ευκαιρία που θα βρεθεί.

Η κρυφή απόλαυση που χαρίζει η προσμονή της αμαρτίας είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός, πιο ισχυρός από την αμαρτία την ίδια.

Έτσι που λες, έκανα εχθές το πρώτο μου μπάνιο στην Σουηδική θάλασσα, κάπου κοντά στα κεντρικά της Volvo.

Παρέα με τη γυναίκα μου και έναν συνάδελφο, αράξαμε σε μια καλούτσικη παραλία και αφού μας έκαψε ο
ήλιος -η παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας είναι γεγονός, είχαμε 28 βαθμούς- μπουκάραμε στην θάλασσα.

Η οποία ήταν πολύ κρύα, ακόμα και για τους Σουηδούς που μας κοίταζαν σαν βαρεμένους να κολυμπάμε πέρα δώθε.

Από την παραλία ή με τα πόδια μέχρι τα γόνατα στο νερό, οι κακομοίρηδες.

Ηθικό δίδαγμα: Τα πάντα είναι μέσα στο μυαλό! Οι Σουηδοί δεν τολμάνε να μπουν στη δική τους θάλασσα όσο τολμάνε οι ξένοι.

Λέει κάτι αυτό για τους Σουηδούς και κάτι για τους Έλληνες;

Δεν ξέρω, ξέρω πως το μόνο εμπόδιο στη ζωή, αν έχεις την υγεία σου και ένα ικανοποιητικό εισόδημα ώστε να μην πεινάς, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Λίγα πράγματα είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστά ή πολύ ψηλά ή πολύ οτιδήποτε.

Αν βρίσκεις ευχαρίστηση σε ένα πράγμα, ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερο που έχεις δει στη ζωή σου, αν το θες πραγματικά, θα το απολαύσεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από την καλοκαιρινή για την ώρα Σκανδιναβία

Βασίλης

Υ.Γ. Πριν δυο ημέρες είχαμε πάει στο σπίτι φίλων, και εγώ πήρα το γιουκουλέλε με τις 3 χορδές της μικρούλας τους, στερέωσα και το ντέφι της ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού, και της έπαιζα τα δωδεκάμετρα τα μπλουζ. Στο σπίτι μου έχω φτιάξει μουσικό στούντιο με όλα τα όργανα, αλλά εκείνη τη στιγμή άντλησα την ίδια ευχαρίστηση, με το ντέφι στο πόδι και το γιουκουλέλε στα χέρια, one man band. Αν το θέλετε πολύ, κάντε το!

(Αγαπητέ Βασίλη, για να το πω με έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, “Θάλασσα λανθασμένη δε γίνεται”. Κι όπως έγραψε ο συμπατριώτης μου “Τα σπλάχνα μου κι η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζουν”. Βασίλη, πολύ ζεστές οι θάλασσες στη Μεσόγειο φέτος. Μόλις μπήκε ο Ιούνιος και βράζουν. Σε περιμένουν. Να είσαι καλά, Βασίλη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.