Αισιόδοξες πατούσες

aisiodokses patousesΑγαπητέ Πιτσιρίκο,
Ο καλός μου κι εγώ είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα του 2016 κι αυτές είναι οι πατούσες μας. Κόβουμε αποδείξεις, πληρώνουμε τους φόρους μας, τις ασφαλιστικές μας εισφορές, τις λοιπές υποχρεώσεις μας και γενικά είμαστε πολύ νομοταγείς πολίτες!

Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Βασικά, περιμένουμε να κινητοποιηθούν έστω και λίγοι Έλληνες, νέοι της ηλικίας μας με τα ίδια άγχη και ανησυχίες -και όχι μόνο- και να επαναστατήσουμε.

Αλλά τώρα είναι καλοκαίρι και δεν έχουν προβλήματα οι Έλληνες, ίσως μόνο ένα: αν τελικά θα τους κρατήσει ξαπλώστρα ο «γνωστός» τους υπεύθυνος ξαπλώστρας σε beach bar.

Δεν πειράζει, θα περιμένουμε μωρέ, θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε, να ελπίζουμε, να αισιοδοξούμε μέχρι να βρούμε νερό, που λέει και το άσμα -ή να πιάσουμε πάτο!-, κι ας μη μας έχει χαρίσει ποτέ κανένα χάδι τούτη η χώρα.

Α! Ξέχασα να σου πω πως κι εμάς μας αρέσει πολύ το καλοκαίρι, ο ήλιος, η θάλασσα, το τσίπουρο και οι γυαλιστερές.

Υποσχέθηκε εξάλλου ο Αλέξης ότι αυτά δεν θα μας τα πάρουν.

Εντάξει, δεν είπε για τις γυαλιστερές, αλλά αισιοδοξούμε κι εμείς και οι πατούσες μας πως θα τις λυπηθούν κι αυτές, ταιριάζουν πολύ με το τσίπουρο άλλωστε!

Φιλιά!

Χ.

(Αγαπητή φίλη, μην κάνετε υπομονή και μην περιμένετε να ξυπνήσουν οι Έλληνες. Άλλωστε, ξύπνιοι είναι οι Έλληνες. Αυτό είναι το ξύπνιο τους. Επίσης, δεν έχει καμία σημασία τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε κάποιος από τους υπόλοιπους ξεπουλημένους της Βουλής του προτεκτοράτου. Έχετε πολύ ωραία πόδια κι εσείς και ο καλός σας. Τα βλέπω να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Και να έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.