Κινεζοποίηση

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Ένα από τα πρώτα κείμενα που σου είχα στείλει έθετε “Δύο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα”. Φυσικά, τα ερωτήματα αυτά μπορούν να εμπλουτιστούν. Θα πω λίγα παραδείγματα.

Γιατί ο απλός λαός να φορτώνεται στην πλάτη του τα παιχνίδια – πολιτικά, επιχειρηματικά κλπ- των τραπεζιτών, τα θαλασσοδάνεια, τις αποτυχημένες ή και ύποπτες επιχορηγήσεις και τόσα άλλα κόλπα;

Και φυσικά, τα φορτώνεται μέσω της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.

Και φυσικά, με τα μνημόνια,τα σκάνδαλα και οι αμαρτίες σβήστηκαν,ενώ οι ζημιές φορτώθηκαν στο λαό.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις αμαρτίες και τα σκάνδαλα πολλών μεγαλόσχημων και ολιγαρχών.

Γιατί, για παράδειγμα, ο απλός λαός να φορτώνεται στην πλάτη του τα χρέη επιχειρήσεων τύπου Μαρινόπουλου που φάγανε δισ., τα μετέφεραν σε άγνωστους και ασφαλείς προορισμούς, φέσωσαν τους πάντες, και τώρα αυτοί και τα δισέγγονά τους θα ζουν μέσα στη χλιδή, ενώ οι εργαζομένοι, οι πιστωτές, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ κλπ θα φάνε τόγκα;

Το δέχεται αυτό η πρώτη-δεύτερη φορά αριστερά; (Ρητορικό το ερώτημα).

Γιατί πρέπει οι νυν συνταξιούχοι που πλήρωσαν τις επικουρικές να τις χάνουν;

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι γιατί να χάνουν το ΕΚΑΣ, οι ανάπηροι να χάνουν τα δικά τους δίκαια ευεργετήματα;

Ο κατάλογος με τα ερωτήματα θα μπορούσε να είναι ατέλειωτος, όμως φαίνεται οτι η απάντηση είναι πως όπως επίσης σου είχα γράψει, “Τους λαούς δεν τους υπολογίζει κανείς”.

Βέβαια, και ο λαός δεν αξιοποιεί το μόνο σοβαρό όπλο που έχει, γιατί “Μόνο η στάση πληρωμών θα φέρει αποτέλεσμα”.

Όλα τα άλλα είναι άνευ αξίας και σημασίας.

Πιτσιρίκο,
Πριν από χρόνια, κυριαρχούσε η σύγκριση της Ελλάδας των μνημονίων με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία κλπ κλπ.

Επειδή όμως και πιο φτωχοί από αυτούς θα γίνουμε και τεράστιο κομμάτι της οικονομίας και της χώρας γενικά θα περάσει στους Κινέζους, θα πρέπει μάλλον να μιλάμε για κινεζοποίηση.

Και ο νοών νοείτω.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, αν κάποιος θέλει να είναι δούλος, δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη. Αν κάποιος πιστεύει πως η ζωή του δεν αξίζει τίποτα και πως δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα, τον Λάτση και τον Αλαφούζο, πάλι δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη. Μεταμόσχευση εγκεφάλου δεν έχει γίνει ακόμα. Όσο για την κινεζοποίηση, ο Μαρξ, πριν από 150 χρόνια, έγραφε στον πρώτο τόμο του Κεφαλαίου “Κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο». Όλα έχουν γραφτεί, όλα έχουν ειπωθεί, όλα μας είναι γνωστά αλλά οι Έλληνες γουστάρουν μόνο μπουζούκια. Και μάλιστα, κακά μπουζούκια, όχι τον Τσιτσάνη. Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, εμένα μου έχουν τελειώσει οι λέξεις. Εντάξει, είπαμε για το δόγμα του σοκ και δικαιολογήσαμε την απάθεια και την αφασία των Ελλήνων αλλά -εφτά χρόνια μέτα- στην Ελλάδα έχει πια πάθει σοκ και το δόγμα του σοκ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.