Πατούσες Αστυπάλαιας

patouses astypalaiasΠέντε πιτσιρίκες περιμένουν ένα ζεστό μεσημέρι του Αύγουστου του 2013 στον Πέρα Γιαλό το λεωφορείο που θα τις πάει στην παραλία.

Το βλέμμα της Κ. -βλέμμα φοβερό, που μπορεί να δει κάτι ωραίο σχεδόν παντού- πέφτει κάποια στιγμή στα πόδια των φιλενάδων της, έτσι όπως στέκονται σε κάτι σαν κύκλο, χαζεύοντας, καπνίζοντας ή αγναντεύοντας τη θάλασσα.

“Ελάτε πιο κοντά”, τους λέει

. Φτιάχνουν καλύτερα τον κύκλο, και η Κ. τραβάει δύο φωτογραφίες.

Ιδού η μία, από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες διακοπών.

Καλές βουτιές!

B.

Υ.Γ. Όλα αυτά τα ποδαράκια έχουν -άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο- τρέξει, έχουν ποδοπατηθεί, έχουν γλιστρήσει, έχουν πατήσει δακρυγόνα και γλιτώσει στραμπουλήγματα όλα τα τελευταία χρόνια στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας και άλλων πόλεων. Αν και όχι με τον ίδιο τρόπο, όλο και κάτι συνεχίζουν να κάνουν. Γι’ αυτό και μερικές φορές στεναχωριέμαι ή θυμώνω όταν διαβάζω αφοριστικά σχόλια, ότι κοιμόμαστε.

(Αγαπητή φίλη, πόσο μου αρέσουν τα πόδια των κοριτσιών. Σαν τούρτα είναι. Για την Αστυπάλαια, έχω να σας πω πως το κάστρο της Αστροπαλιάς έχει κλειδί κλειδώνει, έχει κορίτσια έμορφα μα δεν τα φανερώνει. Εύχομαι όλα αυτά τα κορίτσια να τα βρουν όλα στα πόδια τους και να μην χρειαστεί να τρέχουν πάλι σε ντεκαβλέ πορείες με σιχαμένους μπάτσους. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.