Πατούσες και ποδαροσκιές

patouses kai podaroskies-Μάκη, Μάκη; Θυμάσαι εκείνα τα δυο κορίτσια που μιλούσανε στην καφετέρια;
-Ποιες ρε μ@λάκα Αλέξη ; Αυτή την όμορφη κοπέλα και την άλλη την ξινή, την τραπεζική υπάλληλο; Την Προϊστάμενη διαχείρισης καθυστερημένων οφειλών;

-Ναι ρε. Τις πέτυχα ξανά μαζί. Φαίνεται ότι τα ξαναβρήκαν. Σου είχα πει, πώς μπινελίκωσε το κορίτσι με το όμορφο χαμόγελο μια τραπεζική Δρακουλέσκου.

-Πού να θυμάμαι. Για πες μου τι είχε γίνει.

-Όχι. Δεν σου λέω! Το είχα γράψει. Στρώσε τον κώλο σου κάτω και διάβασέ το.

-Η όμορφη κοπέλα, που λες Μάκη, καθόταν αραχτή και είχε απλώσει τα ωραία της πόδια σε μια καρέκλα. Είχε βγάλει και τα παπούτσια της και έβλεπα τις περιποιημένες πατούσες της. Και εκεί, που δεν ήξερα πώς να πιάσω κουβέντα μαζί τους, με το πού τις βλέπω, τις πατούσες της δηλαδή, πηγαίνω δίπλα της και της λέω.

-Ξέρετε, κάνει ένα αφιέρωμα ο Πιτσιρίκος για πατούσες. Θα μπορούσα να τραβήξω μια φωτογραφία τις δικές σας; Μόνο αυτές, ούτε το πρόσωπο σας, ούτε τα πόδια σας.

Τρελάθηκε το κορίτσι.

«Είσαστε στα καλά σας, Κύριε; Είναι αυτά σοβαρά πράγματα; Ποιο έξυπνο τρόπο για καμάκι δεν σκεφτήκατε;» πετάχτηκε αμέσως το άλλο μουνόπανο, η τραπεζικός.

“Έλα ρε Μαρίνα» είπε το όμορφο κορίτσι. «Πώς κάνεις έτσι; Τον κύριο τον θυμάμαι αμυδρά από την προηγούμενη φορά, που είμαστε εδώ πέρα. Είχαμε κιόλας συστηθεί. Είναι ευγενέστατος. Μη κοιτάς που ξέχασα το όνομά του».

“Αλέξης” της είπα, “σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Λοιπόν; Μου επιτρέπετε να τραβήξω τις πατούσες σας;”.

“Α, όχι όχι” είπε γελώντας. “Δεν έχω προλάβει να κάνω πεντικιούρ”.

-Μα είναι ωραία και έτσι. Δεν με πειράζει. Θέλετε να τις φωτοσοπάρω; Τι χρώμα θέλετε να βάλω στα νύχια σας.

«Όχι, όχι. Δεν θα με τραβήξετε» μου είπε πάλι γελώντας. «Θα βρω εγώ μία και θα σας δώσω»

Και ενόσω έψαχνε στο κινητό της να βρει μια φωτογραφία, την ρωτάω και πάλι:

-Και δεν μου λέτε, πειράζει να βάλω δίπλα από την δική σας και τις δικές μου πατούσες;

-Εμένα; τι να με πειράξει;

-«Καλέ τον φίλο σου, θα εννοεί ο κύριος» πετάχτηκε η άλλη η μ@λακισμένη. «Σιγά, μην την προσέξει ο άχρηστος και αδιάφορος γκόμενος της» την κάρφωσε και από πάνω.

Είδα να αγριοκοιτάζει η μία την άλλη, και για να διευκολύνω την συζήτηση πετάχτηκα, εκεί που δεν με έσπερναν.

-Μεταξύ μας πάντως, η φίλη σας έχει δίκιο. Έχω σχηματίσει την γνώμη, από αυτά που άκουσα την προηγούμενη φορά, ότι ο δικός σας πρέπει να είναι ένα ρεμάλι. Εξακολουθείτε να βγαίνετε μαζί του;

Την είδα να νευριάζει. Μα ήταν ερώτηση, αυτή που έκανα;

-Τώρα γίνεστε αδιάκριτος! Εσάς τι σας κόφτει εάν βγαίνω η δεν βγαίνω μαζί του; Λογαριασμό θα σας δώσω; Ορίστε κύριε, πάρτε αυτή την φωτογραφία και μη μας ξαναενοχλήσετε.

Την πήρα την φωτογραφία, πάλι καλά που μου την έδωσε, και προσπαθούσα να βρω πού είναι οι πατούσες. Την κοιτούσα από πάνω μέχρι κάτω. Κάτι σκιές έβλεπα.

-Μα αυτές δεν είναι πατούσες, είπα. Είναι ποδαροσκιές.

-Στραβός είστε Κύριε; Δεν τις βλέπετε. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας είναι οι πατούσες μου.

Ναι, είχε δίκιο. Ήταν στο κάτω-κάτω μέρος της φωτογραφίας.

Γελάσαμε και οι δύο μας. Είδα την άλλη, αυτή την πoυτάνα της Τράπεζας, να δαγκώνεται λίγο. Κατάλαβα ότι ένοιωθε παραγκωνισμένη από την χαλαρότητα των στιγμών που δείχναμε να απολαμβάνουμε. Και εκεί που δεν το περίμενα, πετάγεται η βλαμμένη, η τραπεζικός, και μου λέει
«Να σας δώσω και εγώ τις δικές μου πατούσες;»

-Όχι, σας ευχαριστώ, της απάντησα. Φυλάξτε τις για τον Παναγιώτη. Άλλωστε, για εσάς, μπορεί ο Πιτσιρίκος, να κάνει άλλο αφιέρωμα.

-Αλήθεια; Θα αρχίσω να τον διαβάζω. Και για πέστε μου τι θέμα θα έχει;

-Μούτζες και γαμωσταυρίδια σε τραπεζικές υπάλληλους διαχείρισης καθυστερημένων οφειλών.

Γ.Κ.

Υ.Γ. Μαρίνα; Έτσι και με ενοχλήσεις καλοκαιριάτικα για καμιά καθυστερημένη δόση, καταλαβαίνεις τι σε περιμένει;

(Αγαπητέ φίλε, με τις ποδαροσκιές φέρνετε μια νέα διάσταση στο θέμα “πατούσες”. Νομίζω πως το κίνημα της πατούσας που ξεκίνησε από το ταπεινό μπλογκ μου μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.