Τουλάχιστον μας έχει μείνει η αγάπη

agapiΧτες ήμουν στο σπίτι μιας φίλης και συζητούσαμε -μεταξύ άλλων- για τους νέους Έλληνες που δεν αντιδρούν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία.

Η φίλη μου μου έλεγε πως οι νέοι Έλληνες ξέρουν πως η χώρα έχει σαπίσει και περιμένουν να διαλυθεί εντελώς για να δράσουν, γιατί τίποτα το υγιές δεν μπορεί να φτιαχτεί μέσα σε αυτή τη σαπίλα.

Συμφωνώ με αυτή την άποψη, οπότε είμαι κι εγώ πάρα πολύ νέος και θα περνάω τη ζωή μου στα μπιτσόμπαρα, περιμένοντας να καταρρεύσει εντελώς η διαλυμένη Ελλάδα, για να κάνουμε μια νέα αρχή.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η Φλωρεντία.

Η Φλωρεντία είναι η κόρη δυο αγαπημένων φίλων και είναι η βαφτιστήρα μου. Την βάφτισα πριν από πολλά χρόνια, όταν έκανα την θητεία μου στο Ναυτικό. Μάλιστα, παραλίγο να μην την βαφτίσω γιατί, αν και είχα ζητήσει άδεια δυο μήνες πριν και είχε γίνει δεκτή, ο αξιωματικός μου το ξέχασε και ξαφνικά, μια μέρα πριν την βάφτιση, βλέπω πως με είχε βάλει 24ωρη βάρδια την ημέρα της βάφτισης.

Βασικά, η Φλωρεντία δεν συμμετείχε στη συζήτηση -μας αγνοούσε ή άκουγε- αλλά την ρώτησα τι ακριβώς κάνουν οι νέοι Έλληνες σήμερα, μιας και είναι άγριο νιάτο και έχει πληροφόρηση από μέσα.

Η Φλωρεντία μου είπε πως οι νέοι Έλληνες μέλλον δεν έχουν, λεφτά δεν έχουν, ταξίδια δεν μπορούν να πάνε, οπότε το μόνο που τους μένει είναι η αγάπη.

“Τουλάχιστον μας έχει μείνει η αγάπη” μου είπε η Φλωρεντία.

Κάτι είπα εγώ πως είναι αλλιώς να ερωτεύονται δυο ελεύθεροι άνθρωποι και αλλιώς δυο δούλοι.

Και τότε η Φλωρεντία είπε “Αλλά και η αγάπη είναι δύσκολη”.

Αυτά είχα να σας πω.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.