Το πραξικόπημα των Pokemon

Αφορμή για το κείμενο αυτό στάθηκε ένα tweet του Πιτσιρίκου με το οποίο αναρωτιόταν αν το πραξικόπημα στην Τουρκία θα μπορούσε να ήταν μια από τις συνωμοσίες των Pokemon.

Πρόκειται από ό,τι διαβάζω για μια ακόμα μαλακία που ξεκίνησε από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και διαδόθηκε αστραπιαία παντού.

Εκατομμύρια ηλίθιοι κυνηγούν με το κινητό τους να συλλάβουν εικονικά ζωάκια, τα Pokemon, που μπορεί να βρίσκονται κυριολεκτικά παντού.

Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να εχει κάποιος εγκλωβισει τον κώλο σου όχι γιατί είναι ανώμαλος αλλά γιατί έχει δει πως ένα Pokemon κρύβεται εκεί πέρα.

Μιλάμε για τρέλα.

Μια ομάδα λοιπόν αξιωματικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κυνηγούσε με τα κινητά της Pokemon.

Βρήκε ένα στο προεδρικό μέγαρο, κάποιο άλλο στην κρατική τηλεόραση, ένα ακόμα στο ξενοδοχείο που παραθέριζε ο Ερντογάν, καμιά δεκαριά πάνω στις γέφυρες του Βοσπόρου, και πάει λέγοντας.

Βγήκαν λοιπόν οι άνθρωποι στους δρόμους για να κυνηγήσουν.

Μαθημενοι στην στρατιωτική πειθαρχία, πήραν μαζί τους τα τουφέκια καβαλησαν και τα τανκς.

Ο Ερντογάν που δεν είναι παρά ένας ισλαμομπαστουνόβλαχος δεν είχε ιδέα από την νέα μόδα και, υπεραντιδρώντας, ως συνήθως, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κάλεσε τους πιστούς να βγουν μαζικά στους δρόμους.

Οι οπαδοί του Ερντογάν βέβαια βρήκαν στις τσέπες των στρατιωτικών τα κινητά με την εφαρμογή των Pokemon κι αμέσως εθίστηκαν στο νέο παιγνίδι.

Για κακή όμως τύχη των αποκαλουμενων και στασιαστών, κρύφτηκαν τα αναθεματισμενα τα Pokemon μέσα στα μυαλά και τις κοιλιές των στρατιωτών, γι’ αυτό κι οπαδοί του Σουλτάνου αποκεφάλισαν έναν στρατιώτη και ξεκοίλιασαν μερικούς άλλους.

Γενικά, πρέπει να υπάρχουν παντού στην Τουρκία χιλιάδες Pokemon κρυμμένα σε πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, στρατώνες και δικαστικά μέγαρα κι ο φουκαράς ο Ερντογάν που έχει εθιστεί με το παιγνίδι ψάχνει με μανία να τα βρει και να τα εξολοθρεύσει.

Αφού στο τέλος θα μείνει στην ιστορία με το παρατσούκλι “ο παιγνιδιάρης σουλτάνος”.

Όταν όμως αρχίσει να βλέπει Pokemon κι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου ή από την άλλη μεριά του Έβρου, μονάχα ο Αλλάχ μπορεί να τον φωτίσει για να μην τα κυνηγήσει.

Στην εποχή των …Pokemon και στον κόσμο του …Matrix.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

(Ηλία μου, να είσαι καλά που έγραψες το κείμενο. Κείμενο ήθελα να γράψω αλλά έπρεπε να πάω κάπου, οπότε δεν είχα χρόνο και το έκανα tweet. Το έγραψες εσύ το κείμενο, και είναι το ίδιο και καλύτερα. Ηλία, η φάση είναι “Πάτα το, Κιμ”. Αν και μάλλον θα το πατήσει η Ιταλία και το κρααααααχ θα αναγκάσει και τα Pokemon να γίνουν αόρατα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου. Και από όλους τους αναγνώστες του μπλογκ “Χρόνια Πολλά, Ηλία!”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.