Γύρω παντού Σάββατο

Γεια σου Πιτσιρίκο, σύντροφε πατουσο-κινηματία,
έπεσα πάνω σε μια περίεργη είδηση αυτές τις μέρες.
Περίεργη για εμένα, γιατί είμαι σίγουρος ότι άλλοι συμπολίτες μας με καλύτερη μνήμη δεν θα εκπλαγούν.

Η είδηση λοιπόν είναι η εξής: “Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας για τον Δεκαπενταύγουστο,” εκτός των περιπτώσεων που αφορούν σοβαρές παραβάσεις, βεβαίως-βεβαίως.

Η λογική της απόφασης είναι να διευκολύνει τον κόσμο να κάνει τις διακοπές του.

Γιατί ο παραβάτης του Κ.Ο.Κ. πρέπει να πάει με το αμάξι του διακοπές αφού λεωφορεία, τρένα και λοιπά ΜΜΜ είναι για τους ψωριάρηδες.

Αδυνατώ να καταλάβω τι διάολο γίνεται σε αυτή τη χώρα.

Σου παίρνουν τις πινακίδες, την άδεια κυκλοφορίας ή και το δίπλωμα για μη σοβαρές παραβάσεις – και αν ναι ποιες είναι αυτές;

Γιατί, για παράδειγμα, το να παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο ή αποκλείοντας την ράμπα αναπήρων δεν το θεωρώ αστείο ούτε ευτελές.

Υπάρχει Κ.Ο.Κ. και νόμοι.

Με ποια ακριβώς λογική αυτοί ισχύουν όλο το χρόνο, εκτός από κάποιες μέρες -τις οποίες αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός- προς διευκόλυνση των πελατών;

Πελατών, γιατί σίγουρα δεν πρόκειται για πολίτες.

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση και βρήκα ότι το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο, κάποιες φορές το Πάσχα, άλλες το Δεκαπενταύγουστο, και άλλες ανήμερα της ονομαστικής εορτής του υπεύθυνου υπουργού.

Και γαμώ τα έθιμα.

Λέω να το καθιερώσουμε και επισήμως, και η ημερομηνία εφαρμογής -ή μη εφαρμογής των σχετικών νόμων- να βγαίνει από κλήρωση στην οποία θα τιμούμε τον Έλληνα οδηγό με τις περισσότερες παραβάσεις.

Μη σοβαρές παραβάσεις ε;

Να το ξεκαθαρίσουμε.

Δεν είμαστε και τίποτα κάφροι.

Όλο αυτό μου θύμισε το ανέκδοτο με τον Εβραίο, ο οποίος, αφού προσευχήθηκε πολύ, έζησε το θαύμα και ενώ γύρω-γύρω ήταν Σάββατο εκεί που γ@μούσε ήταν Κυριακή.

Κράτος παρωδία, στα μικρά και στα μεγάλα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Με όλη μου την αγάπη.

Κωνσταντίνος

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, όλα αυτά σε εντυπωσιάζουν γιατί δεν ζεις στην Ελλάδα αλλά στην Βρετανία που δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα αλλά μια χώρα του Τρίτου Κόσμου. Υπομονή, θα μας φτάσετε κάποτε κι εσείς. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.