Η αριστερή μου παντόφλα

pantoflesΑγαπητέ πιτσιρίκο
Σου γράφω μετά από πολύ καιρό γιατί μόνο εσύ μπορείς να με καταλάβεις. Ύστερα από εφτά χρόνια, οι αγαπημένες μου καλοκαιρινές παντόφλες δεν άντεξαν.

Πριν από λίγες ημέρες, με το πού πάτησα το πόδι μου στο κατάλυμα όπου θα διέμενα στην Τήνο, η αριστερή μου παντόφλα κόπηκε.

Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για κάτι τέτοιο.

Η πρώτη αυθόρμητη κίνησή μου ήταν να τις πετάξω σε έναν κάδο που ήταν μπροστά μου.

Δεν μπόρεσα, όμως.

Πριν τις πετάξω θα τις βγάλω μια τελευταία φωτογραφία, σκέφτηκα.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

Αμέσως θυμήθηκα σε πόσα όμορφα μέρη είχαμε περπατήσει μαζί.

Τα πρώτα βήματά μας τα κάναμε στη Μήλο, μετά Φολέγανδρο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Σίφνο, Σύρο, Πάρο, Αντίπαρο και σε δεκάδες χωριά της Κρήτης.

Αφού τράβηξα μερικές φωτογραφίες, σκέφτηκα ότι μπορώ να τις επισκευάσω σε κάποιον τσαγκάρη αν και το σημείο όπου κόπηκαν είναι δύσκολο.

Τις έβαλα μέσα σε μια μπλε σακούλα που βρήκα μπροστά μου και μετά στις αποσκευές μου.

Σου στέλνω φωτογραφία και μαζί ένα μήνυμα στις πατούσες σου και στις πατούσες όλων των αναγνωστών σου.

Αγαπάτε και προσέχετε τις παντόφλες σας γιατί δε κρατάνε για πάντα…

Με εκτίμηση

Βασίλης

(Αγαπητέ Βασίλη, και μετά σου λένε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Βασίλη, καταλαβαίνω τι περνάς αλλά πρέπει να φανείς δυνατός. Αυτές οι δοκιμασίες έρχονται για να μας βοηθήσουν να πάμε παρακάτω. Θυμάμαι μια φορά στην Ζάκυνθο που η μια σαγιονάρα μου με εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου. Μη σου τύχει. Αλλά εγώ φάνηκα δυνατός και περπάτησα ξυπόλητος σαν αναστενάρης στις καυτές πλάκες, μέχρι να φτάσω σε ένα μαγαζί που ήταν πέντε ολόκληρα μέτρα μακριά μου και να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι σαγιονάρες. Τις παλιές σαγιονάρες τις έθαψα μέσα σε βαρύ πένθος. Με σταυρό και ελληνική σημαία από πάνω. Ναι Βασίλη, μόνο εγώ μπορώ να σε καταλάβω. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.