Θλίψη, απογοήτευση (και) από την ΕΡΤ

Φίλε πιτσιρίκο,
Δεν σου έγραψα ποτέ για δυο λόγους,
1. Είμαι κομπλεξικός και σε ζηλεύω παράφορα και για τη σκέψη σου και για το χάρισμα σου να γράφεις.
2. Εγώ δεν ξέρω να γράφω, όμως κάπου πρέπει να ξεσπάσω για να μη σκάσω.

Όπως χιλιάδες άλλοι -τρομάρα μας- και εγώ φόρεσα πλερέζα όταν την κλείσανε, παρ’ όλο που μεταξύ μας το κακό της το χάλι είχε, με διχασμένη προσωπικότητα και αντίστοιχη σχιζοφρένεια.

Δεν είναι και λίγο επί 40 χρόνια κάθε τόσο να πρέπει να υπακούς πότε σε γαλάζιους και πότε σε πράσινους κανόνες εναλλάξ.

Ο φασισμός όμως του διακόπτη, δεν καταπίνεται με τίποτα, ό,τι και να συμβαίνει.

Φωνάξαμε, μουγκρίσαμε, ψάχναμε στο ίντερνετ την “ΕΡΤ open” και άλλα αντιστασιακά, προσωπικά διέγραψα και τις ΔΤ-ΝΕΡΙΤ από τα κανάλια της τηλεόρασης, αφού, ούτως η άλλως, δεν λέγανε και τίποτα διαφορετικό από το Mega mou και τον Μπάμπη (τον σκάϊ).

Και νάτη, νάτη πετιέται πριν από ένα χρόνο, ξαναγεννημένη με (όχι από) τις στάχτες της, όλοι μαζί τουρλουμπούκι ΔΤίτες, ΝΕΡΙΤες και ΕΡΤίτες.

Και λέμε να το καταπιούμε, ρε παιδί μου, καλό που άνοιξε ξανά, θα ξεκαθαρίσουν κάποια στιγμή.

Και μετά ορίστηκαν οι επί κεφαλής.

Και λέμε να το καταπιούμε, ρε παιδί μου, καλό που άνοιξε ξανά, θα δούμε τι κάνουν αυτοί και αν είναι μούφα θα τους αλλάξουν.

Και μετά βγαίνουν τα προγράμματα.

Επαναλήψεις των επαναλήψεων, το “αρχείο” πάει σύννεφο, ταινίες και φτηνο-σειρές από τα αζήτητα του BBC.

Και λέμε να το καταπιούμε ρε παιδί μου, καλό που άνοιξε ξανά, άσε να οργανωθούνε να βάλουνε και κανένα φράγκο στη τσέπη τους να κάνουν και καμιά παραγωγή, να αγοράσουν και τίποτα καλύτερο…..

Και έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ναι αυτή η ξεφτίλα της ρεμούλας, της μίζας, των αναβολικών και της Coca-Cola.

Και βλέπουμε το πρόγραμμα.

Τέσσερα κανάλια, 1, 2, 3, HD όλες τις ώρες, όλες τις μέρες Ολυμπιακοί.

Λες ας δω τουλάχιστον ειδήσεις, να μη φάω στη μάπα τον Αλαφούζο. Αμ δε…. τα 2/3 του δελτίου, τι άλλο Ολυμπιακοί και μάλιστα τα πρώτα 2/3, μην τυχόν και ξεφύγεις.

Αυτό είναι φασισμός.

Όχι για το θέμα (Ολυμπιακοί), αλλά για την επιβολή.

Θα δεις πoύστη Ολυμπιακούς, είτε το θέλεις είτε όχι.

Οι Ολυμπιακοί των πολυεθνικών πρέπει να παράξουν χρήμα και εσύ θα συμμετέχεις, είτε το θέλεις είτε όχι.

Οι Ολυμπιακοί όλες τις ώρες όλες τις μέρες σε όλα τα κανάλια σε βοηθούν βρε χαζό να μην σκέφτεσαι οικονομία, δημοκρατία, κοινωνία, μεταναστευτικό και άλλες χωρίς σημασία μπούρδες.

Και σκέφτομαι, αυτοί που ένιωσαν το φασισμό του μαύρου, μπορεί να παρασύρονται σε αυτόν;

Ναι μπορεί. (Πρώτος μέγας διδάξας το Ισραήλ).

Εύλογη η απορία όποιου: “Και συ γιατί δεν την κλείνεις;”.

Κλειστή την έχω, αλλά όταν κάποιος/οι μου τρίβουν στα μούτρα το πόσο μαλάκας είμαι και μάλιστα αυτούς τους κάποιους και τους πληρώνω και τους υποστήριξα να βρίσκονται εκεί, τότε θυμώνω πολύ πρώτα με εμένα βέβαια.

Φιλιά σε όλη την πιτσιρικοπαρέα

Αντώνης

Υ.Γ.
1. Επειδή δεν πήρε το μάτι μου κάποια σχετική αναφορά πουθενά, μάλλον είμαι ο μόνος αντι-παράξενος που ενοχλείται.
2. Δεν αναφέρομαι στους αθλητές, οι οποίοι επίσης δεν με ενδιαφέρουν δεδομένου ότι ο πρωταθλητισμός σε οποιοδήποτε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και κυρίως εκπαιδευτικό επίπεδο είναι μιζέρια που προωθούν αιώνες τώρα οι φιλελέδες καπιταλιστές.

Φιλιά σε όλη την πιτσιρικοπαρέα,

Αντώνης

(Αγαπητέ Αντώνη, δεν βλέπω ΕΡΤ -ούτε τηλεόραση- εδώ και πολλά χρόνια. Βασικά, δεν έχω τηλεόραση. Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να το δω ή αν πρέπει να το δω -λόγω της δουλειάς μου-, το βλέπω στο Διαδίκτυο. Είναι θέμα χρόνου τα τηλεοπτικά κανάλια να μην έχουν λόγο ύπαρξης. Στην Ελλάδα ήδη δεν έχουν. Απορώ γιατί γίνεται αυτός ο χαμός με τις άδειες εν έτει 2016. Τηλεόραση βλέπουν πια μόνο οι γέροι, οι ανήμποροι και οι καθυστερημένοι. Στο δημοψήφισμα φάνηκε πως τα κανάλια είναι πια αδύναμα. Η ΕΡΤ υπάρχει για να ταϊζονται κάποιοι ημέτεροι. Πάντα για αυτό υπήρχε. Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με το λουκέτο να αλλάξουν την ιστορία της ΕΡΤ -και την δική τους- αλλά τι να αλλάξουν, αφού οι περισσότεροι είναι άχρηστοι; Η ΕΡΤ πρέπει να είναι το μόνο κανάλι που δημοσιογράφος λέει στον αέρα πως η Βρετανία ήταν στο ευρώ και την επόμενη είναι στην θέση του, σαν να μην τρέχει τίποτα. Είδα -λόγω δουλειάς- την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και σκεφτόμουν πως αυτοί οι δημοσιογράφοι που περιέγραφαν είναι για τα μπάζα. Αλλά όλη η χώρα είναι για τα μπάζα, οπότε μια χαρά όλα. Αντώνη, είναι Αύγουστος και η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη. Είναι κρίμα να την περνάς μπροστά στην τηλεόραση. Χαμένος χρόνος. Και τα κανάλια γεμάτα χαμένα κορμιά. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.