Οι Έλληνες κάνουν και πάλι διακοπές

greeceΟι κρατήσεις από Έλληνες στα ξενοδοχεία των νησιών είναι πολύ αυξημένες αυτό το καλοκαίρι. Αλλά αυτή δεν είναι μια ευχάριστη είδηση για τη χώρα μας.

Οι ξενοδόχοι πρέπει να χάρηκαν πολύ, όταν διαπίστωσαν πως ανάμεσα στις κρατήσεις ήταν και τα ονόματα πολλών Ελλήνων.

“Οι Έλληνες σηκώνουν πάλι κεφάλι” θα πρέπει να ήταν η πρώτη τους σκέψη.

Βέβαια, μετά διαπίστωσαν πως οι περισσότερες από αυτές τις κρατήσεις ήταν από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Οι Έλληνες έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα.

Με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια -πριν και μετά την χρεοκοπία- στο εξωτερικό, και με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους να ζουν εδώ και πολλά χρόνια έξω, οι Έλληνες γίνονται και πάλι μια υπολογίσιμη δύναμη για τον ελληνικό τουρισμό.

Αλλά αυτή τη φορά έρχονται από μακριά.

Είναι θλιβερό να πηγαίνεις στην πατρίδα σου μόνο για διακοπές. Ειδικά, όταν δεν έχεις επιλέξει εσύ να φύγεις από την πατρίδα σου αλλά αναγκάστηκες να φύγεις επειδή η πατρίδα σου ξεπουλήθηκε.

Η Ελλάδα ως χώρος διακοπών για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν πια στο εξωτερικό.

Κι όμως, κάποιοι πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν μαζικά.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που, για να κάνεις αξιοπρεπείς διακοπές σε αυτήν, πρέπει να ζεις και να εργάζεσαι σε μια άλλη χώρα.

Εκτός αν το σχέδιο είναι να εγκαταλείψουν όλοι οι Έλληνες την Ελλάδα, ώστε κάθε καλοκαίρι η χώρα μας να έχει 10 εκατομμύρια τουρίστες παραπάνω.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά, αν δεν υπάρξει σχεδιο, ώστε αφενός να σταματήσει η μετανάστευση και αφετέρου να επιστρέψουν πολλοί από τους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό.

Καμία χώρα δεν αναπτύχθηκε και δεν προόδευσε με τους κατοίκους της να την εγκαταλείπουν.

Αλλά ακόμα κι αυτή η απλή σκέψη αποδεικνύεται πολύ δύσκολη για την Ελλάδα του 2016 που κολυμπάει στην απάθεια και στην αφασία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.