Η Ιταλία διεκδικεί τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα

matteo-renziΣάλος έχει ξεσπάσει μετά την δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι πως κακώς η Ιταλία αποδέχτηκε τις συμφωνίες των Μεγάλων Δυνάμεων που παραχώρησαν τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Τα Επτάνησα διεκδικούν επίσης Βρετανοί, Γάλλοι και Ρώσοι, ενώ ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο σεΐχης του Κατάρ, ο οποίος αναμένεται να κάνει και την υψηλότερη προσφορά στην δημοπρασία.

Η δήλωση του Ματέο Ρέντσι έρχεται μια ημέρα μετά την δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν πως, με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία παραχώρησε στην Ελλάδα νησιά που κάποιος μπορεί να πατήσει μ’ ένα σάλτο.

Η Ιταλία δεν μπορεί να πατήσει με ένα σάλτο στα Επτάνησα και στα Δωδεκάνησα αλλά αυτό δεν πειράζει, αφού η Γερμανία είναι ακόμα πιο μακριά και μια χαρά την πάτησε την Ελλάδα.

Αν έχεις καλό άλμα, πηδάς και τον Ατλαντικό.

Αν τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα ενσωματωθούν στην Ιταλία, δεν θα κινδυνεύουν από τους Τούρκους, ενώ θα παραμείνουν σίγουρα και στο ευρώ, οπότε προτείνω να τα δώσουμε στους Ιταλούς, για να τα σώσουμε από τους Τούρκους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Αλβανία να διεκδικήσει την Ήπειρο και η FYROM την Μακεδονία, ενώ διεκδικήσεις θα υπάρξουν και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, εκτός από την Πελοπόννησο που δεν την θέλει κανείς και έχει λυσσάξει από τη ζήλια της.

Η διάλυση της Ελλάδας με την παραχώρηση διάφορων περιοχών σε άλλες χώρες είναι η ιδανική λύση για να αντιμετωπιστεί η χρεοκοπία της χώρας και να βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια και από τον χάρτη.

Το χρέος της Ελλάδας θα μοιραστεί σε διάφορες χώρες, οπότε, όταν το ξεχρεώσουν, γύρω στο 2150, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν επανάσταση και να ενώσουν πάλι την Ελλάδα.

Προσωπικά, θα ήθελα να παρακαλέσω την Ιταλία να πάρει τα Επτάνησα, ώστε να πάω να ζήσω στη Ζάκυνθο που θα ανήκει πια και πάλι στην πατρίδα μας, την Ευρώπη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.