Μια γιορτή στου Νουριάν

Γεια σου, φίλε μας πιτσιρίκο.
Επειδή δεν λες να σοβαρευτείς και ασχολείσαι με τον Παππά και τις παπαριές, λέω να ξανασοβαρέψω τα πράγματα με αφορμή την όμορφη ιστορία της Χαράς.

Θα ήθελα πολύ να ενημερώσεις όλους τους αναγνώστες ότι υπάρχει μία φοβερή παιδική παράσταση, που πιστεύω να παίξει και φέτος , που λέγεται “Μία γιορτή στου Νουριάν”.

Την είχα δει πριν τέσσερα χρόνια περίπου, και είχα φύγει κλαίγοντας και προσπαθώντας να κρύψω τα δάκρυα από την τότε 6χρονη κόρη μου.

Και να σκεφτείς ότι είναι κωμωδία.

Ευχάριστη και ταυτόχρονα τόσο συγκινητική και ουσιαστική , αγγίζει το θέμα της μετανάστευσης μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Το πρώτο πράγμα που είχα σκεφτεί, ήταν ότι η παράσταση θα έπρεπε να παίξει σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το έργο έχει γραφτεί από Γερμανό συγγραφέα, πολλά χρόνια πριν(1973) και έχει διασκευαστεί από έναν Ελληνο- Ιρανό ηθοποιό-σκηνοθέτη που ζει στην Ελλάδα, τον Βασίλη Κουκαλάνι.

Ο γερμανικός τίτλος τότε ήταν “Μια γιορτή στου Παπαδάκη”.

Δεν λέω κάτι άλλο, παρά μόνο να πάτε να την δείτε.

Φιλιά, σε αγαπάμε

Νικόλας

ΥΓ1 Φυσικά και υπάρχει ελπίδα ακόμα. Να σώσουμε τις ψυχούλες μας από την απάνθρωπη πραγματικότητα και να παρασύρουμε και άλλες ψυχούλες μαζί μας.
ΥΓ2 Δεν ξεκινάμε όλοι μέσα στο blog να προτείνουμε και κάτι ωραίο που έχουμε δει ή διαβάσει ή επισκεφτεί, γιατί, όσο συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τα καθάρματα, μοιάζουμε και εμείς ηλίθιοι. Εσύ, βέβαια, γράφε ό,τι θες γιατί δικό σου είναι το blog και τι θα κάνουμε χωρίς αυτό;
ΥΓ3 Τραγουδάκι αφιερωμένο στον Πίπη και σε εσένα.

(Αγαπητέ Νικόλα, είναι τιμή σου που η πρότασή σου για την θεατρική παράσταση, “Μία γιορτή στου Νουριάν”, δημοσιεύεται στο μπλογκ του πιο προβεβλημένου θεατρικού συγγραφέα που έχει η Ελλάδα σήμερα. Φαντάσου να είχα γράψει και κάνα θεατρικό έργο τι θα γινότανε. Νικόλα, εγώ ανεβάζω στο μπλογκ τις ωραίες προτάσεις που μου στέλνουν οι αναγνώστες· όσες προλαβαίνω, τουλάχιστον. Το τι γράφω εγώ έχει να κάνει με το ότι πρέπει να ζήσω κιόλας. Επίσης, το μπλογκ έγινε γνωστό επειδή έγραφα, κυρίως, για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Σε ευχαριστώ για την αφιέρωση. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.