Μια όμορφη ιστορία

Καλημέρα πιτσιρίκο
Θα σου πω μια όμορφη ιστορία.
Τον Αύγουστο γνώρισα κάποιους φίλους του καλού μου που δεν είχε τύχει να συναντήσω από κοντά, λόγω απόστασης. Οι φίλοι αυτοί έχουν ένα απίστευτα γλυκό κοριτσάκι 4,5 ετών, την ΑΜ, ξεκίνησε φέτος στο νηπιαγωγείο.

Η ΑΜ έχει ιδρύσει μια οργάνωση για καλό σκοπό, μέλος της γίνεται όποιος κάνει μια καλή πράξη, στον οποίο η ΑΜ δίνει μια ζωγραφιά της.

Έτσι, πήρε μια ζωγραφιά και η Δέλτα που έπαιζε μαζί της και μάζεψε σκουπίδια από την παραλία.

Πέρυσι, στο προνήπιο που πήγαινε η ΑΜ, ήταν ένα κοριτσάκι από την Αργεντινή, κόρη ενός ποδοσφαιριστή τοπικής ομάδας.

Ήξερε ελληνικά, αλλά δεν μιλούσε και ήταν απομονωμένο.

Η ΑΜ πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα και του μιλούσε χωρίς ανταπόκριση.

Γυρνούσε σπίτι και έλεγε, «μπαμπά είπα γεια στην Νέβα -ή όπως την έλεγαν τέλος πάντων- και δεν μου απάντησε», «μαμά μίλησα στην Νέβα και δεν μου μίλησε» κλπ, κάποια μέρα πάει όλο χαρά «μπαμπά, είπα γεια στην Νέβα και μου είπε hola!».

Όπως καταλαβαίνεις με την επιμονή της μικρής, τα κοριτσάκια έγιναν φίλοι, οι γονείς της Νέβα πήγαν στο σχολείο να ρωτήσουν ποιοι είναι οι γονείς αυτού του κοριτσιού που έκανε την κόρη τους να ανοιχτεί και κάνει φίλους και να τους ευχαριστήσουν.

Και έτσι έγιναν όλοι φίλοι, μικροί μεγάλοι.

Η ΑΜ ήταν σε ένα πανηγύρι όπου, μεταξύ άλλων, κάποιες κοντινές παρέες σχολίαζαν αρνητικά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κέντρο προσφύγων στην περιοχή τους.

Άκουγε η ΑΜ τα σχόλια, καθώς πήγαινε πάνω και κάτω και λέει κάποια στιγμή στη μητέρα της «Εγώ πάντως, άμα έρθουν, θα χαρώ και θα πάω να παίζουμε, γιατί είναι άνθρωποι και αυτοί σαν εμάς».

Η ΑΜ στα 4 χρόνια της είδε από απόσταση να πλησιάζει τον πατέρα της ένας άνθρωπος -παιδί ή ενήλικας δεν θυμάμαι και δεν έχει σημασία- και να φεύγει άπραγος.

Όταν τον ρώτησε τι ήθελε αυτός ο άνθρωπος και ο πατέρας της είπε κάπως ότι ήθελε χρήματα, η αντίδραση της μικρής ήταν «Ήταν φτωχός;;; Ήταν φτωχός και δεν του έδωσες;;;», και έβαλε κάτι κλάματα που τρόμαξε ο πατέρας της να την ηρεμήσει.

Στην ΑΜ και στους γονείς της
Στους γονείς της και την ΑΜ

Υ.Γ.1 Μετά από αυτή τη συνάντηση, ένιωσα πολύ έντονα ότι θέλω να κάνω παιδιά με τον άνθρωπο που αγαπώ.
Υ.Γ.2 Με λένε Χαρά και δεν γίνεται να μην υπάρχει ελπίδα.

(Αγαπητή Χαρά, γεννιόμαστε καλοί και η κοινωνία μας καταστρέφει. Αν χαίρομαι για κάτι στη ζωή μου, είναι που έχω σουξέ στα παιδιά και στα ζώα. Είναι τρομερά τα παιδιά. Σου λένε κάτι πράγματα που εσύ δεν μπορείς να τα σκεφτείς με τίποτα. Χαρά, δεν υπάρχει ελπίδα αλλά δεν ζει ο άνθρωπος χωρίς ελπίδα. Υπάρχει αγάπη, όμως. Χάδια, φιλιά και αγκαλιές. Και αγάπη από μακριά υπάρχει. Κι ας σου βγάζει την ψυχή. Χαρά, να κάνεις παιδιά. Αλλά να τα κρατήσεις -όσο γίνεται- μακριά από την κοινωνία. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.