Νοήμων Ζωή στο Προτεκτοράτο

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Ο Τσίπρας ανέβασε στο Twitter δηλώσεις για τη σχολική χρονιά. Ή μάλλον όχι, λάθος, άλλοι του τα γράφουνε. Όπως άλλοι τον κουνάνε στη θέση του πρωθυπουργού, έτσι και στο Twitter.

Γράψανε, τέλος πάντων, ότι ζήτω! Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς ελλείψεις (λέμε τώρα).

Γράψανε ότι ζήτω! Με ιδιαίτερη πρόνοια για την ειδική αγωγή και για τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών (έλεος).

Τέλος γράψανε ότι ζήτω! Ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Φυσικά κι ο Κατρούγκαλος για τις συντάξεις τα ίδια έλεγε πάνω-κάτω. Ότι τις έσωσαν και καλά.

Και ο άλλος ο Πολάκης με το νοσοκομείο στη Σαντορίνη τα ίδια έκανε, κι ο κάθε ένας τους τα ίδια κάνει.

Καλά, μην αρχίσω και για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δηλαδή έλεος.

Λοιπόν, αυτά μου θύμισαν ένα παλιό ανέκδοτο. Είναι στη παραλία ένας σπασίκλας, κακομοιριασμένος, αλλά με μια θεογκόμενα.

Περνάει ένας μπρατσαράς, βλέπει τη γκόμενα, και λέει στον σπασίκλα: “Όχι μόνο θα με αφήσεις να σου πηδήξω τη γκόμενα, αλλά θα μου κρατάς και τα μπαλάκια να μην ακουμπήσουν στην άμμο”.

Τι να κάνει ο φουκαράς, δέχεται.

Τελειώνει ο μπρατσαράς τη δουλειά, φεύγει, οπότε λέει η γκόμενα στον σπασίκλα: “Καλά ρε, δε ντρέπεσαι; Δε φτάνει που τον άφησες να με πηδήξει, του τα κράταγες κιόλας να μην ακουμπήσουν στην άμμο”.

Οπότε λέει αυτός θριαμβευτικά: “Α, όχι! Δυο φορές του τ’ άφησα κι ακούμπησαν”.

Ε, έτσι κι ο Τσίπρας με το άνοιγμα των σχολείων.

Καλά, φαντάσου Πιτσιρίκο να ερχόταν στη γη εξωγήινος που έψαχνε νοήμονα ζωή στο σύμπαν και να αποφάσιζε να παρκάρει το ούφο του στην Ελλάδα (έχει πολλά ούφο βλέπεις).

Τι θα έχουν δει τα χταποδίσια μάτια του σε μια βδομάδα.

Ολιγάρχες, τηλεοπτικές άδειες, ΔΕΘ, Σώρρας με εκατομμύρια (παίζει να έχει έρθει ο εξωγήινος για κανένα απλήρωτο γραμμάτιο)…

Σε κοτέτσι να έψαχνε νοήμονα ζωή, καλύτερες πιθανότητες θα είχε.

Εντάξει, γελάμε, γελάμε, αλλά κάποτε παγώνει το γέλιο σου.

Και δεν ξέρω τι με αηδιάζει πιο πολύ, αυτός που τα λέει, ή αυτοί που τον ακούνε και αλληλοκοιτάζονται λες και δεν έγινε τίποτα.

Αλλά δεν πειράζει, δυο φορές του τ’ αφήσαμε κι ακουμπήσανε.

Χριστόφορος

(Αγαπητέ Χριστόφορε, κι όμως είναι επιτυχία ότι άνοιξαν κανονικά τα σχολεία. Δεν είναι τίποτε δεδομένο στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία. Μακάρι να ήταν μόνο ο Τσίπρας το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας. Καταλαβαίνω την πίκρα πολλών από αυτούς που τον ψήφισαν αλλά εγώ δεν ξεχνάω ούτε τους προηγούμενους, ούτε αυτούς που ετοιμάζονται να διαδεχτούν τους σημερινούς. Επίσης, δεν ξεχνάω την πορεία που οδήγησε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα. Θεωρώ προφανές πια πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.