Το Μητσοτακέικο μισεί τα Εξάρχεια

mitsotakis1Απορία προκαλούν οι διαρκείς αναφορές του Μητσοτακέικου στα Εξάρχεια. Καλά, εμένα μου προκαλεί απορία ότι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2016 υπάρχουν ακόμα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά έχουν και οι Έλληνες τα γούστα τους στις εκλογές.

Αρχικά, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μας υποσχέθηκε πως θα τελειώσει τα Εξάρχεια μέσα σε ένα μήνα.

Εδώ έχει τελειώσει η χώρα, και ο Μητσοτάκης το έχει καημό να τελειώσει τα Εξάρχεια.

Χτες, για πολλοστή φορά, η Ντόρα Μπακογιάννη -που είναι υποχρεωμένη η καημένη να βλέπει με απορία τον ηλίθιο αδερφό της να πηγαίνει για πρωθυπουργός- αναφέρθηκε στα Εξάρχεια και ειδικά στην καφετέρια που λειτουργούν τα παιδιά του Ρουβίκωνα στην κατάληψη που έχουν κάνει στο ΒΟΞ.

Μια και η Ντόρα δεν είναι κι αυτή πάρα πολύ έξυπνη, είπε την καφετέρια “καφετιέρα”, κι έγινε ο κακός χαμός στα social media, αφού οι αναφορές στη Siemens έδωσαν και πήραν.

Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως τα παιδιά του Ρουβίκωνα είναι λάτρεις της ελεύθερης οικονομίας επειδή λειτουργούν καφετέρια, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως η Ντόρα Μπακογιάννη νομίζει πως όποιος έχει κατάστημα είναι λάτρης της ελεύθερης οικονομίας. Πάτα το Κιμ.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα Εξάρχεια.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως το 1942 είχε μια γκόμενα στα Εξάρχεια.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η γκόμενά του έμενε στην μπλε πολυκατοικία, στο δεύτερο όροφο.

Η γκόμενα του Μητσοτάκη ήταν τυφλή, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει γκόμενα με τέτοια σκατόφατσα.

Επειδή ήταν Κατοχή και είχε πέσει πείνα, ο Μητσοτάκης έκλεβε τα τρόφιμα της τυφλής, με αποτέλεσμα να πεθάνει η γυναίκα από την πείνα και να μείνει ο Μητσοτάκης με το πουλί στο χέρι.

Μόνο και μόνο που το Μητσοτακέικο έχει θέμα με τα Εξάρχεια, είναι λόγος για να λατρεύεις τα Εξάρχεια, αν και δεν είναι τα Εξάρχεια που γνώρισα την εποχή του Χημείου και δεν θα τα ξεχάσω ποτέ.

(Όταν μίλησα στον Guardian, το ραντεβού ήταν στο ΒΟΞ. Ήμασταν εκεί με παιδιά του “χώρου” -δεν λέω ποιοι ήταν, μην τους μείνει η στάμπα, γιατί οι αναρχικοί με γουστάρουν αλλά δεν με γουστάρουν κιόλας- και πίναμε καφέ με τον συμπαθητικό Βρετανό δημοσιογράφο, ο οποίος μάλλον απορούσε με το μέρος που τον είχαμε πάει. Κάποια στιγμή, μου φέρνει ένας ανάρχας τον καφέ, αλλά έχει ξεχάσει να φέρει ζάχαρη, κουτάλι και τα ρέστα. Πάντως, καφέ είχε μέσα το φλιτζάνι. Σηκώνομαι, πάω στο μπουφετζή, να πάρω ζάχαρη και κουτάλι. Τους βλέπω τους αναρχικούς, είχαν πελαγώσει. Για να φτιάξουν έναν καφέ, έκαναν μισή ώρα. Έτσι μου ‘ρθε να τους πω να μπω από μέσα να φτιάξω όλους τους καφέδες σε δέκα λεπτά -γιατί εγώ την ξέρω την δουλειά- αλλά μετά σκέφτηκα πως πρέπει να μάθουν. Στο ΒΟΞ έχω γράψει κιόλας. Πριν την κατάληψη. Όταν γράφαμε για το θέατρο, μια μέρα δεν είχαμε μέρος για να συναντηθούμε, και πήγαμε με τον Λάκη Μπέλλο και την Ελπίδα Γκρίλλα να γράψουμε στο ΒΟΞ. Τελικά, δεν γράψαμε τίποτα αλλά ωραία είχαμε περάσει. Τρελό γέλιο. Στο ΒΟΞ είχα βγάλει και μια γκόμενα -που με έπαιζε από το απέναντι τραπέζι- αλλά να μην το μάθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί μπορεί να βομβαρδίσει τα Εξάρχεια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.