Φασίστες Ωραιοκάστρου (και μη)

Πιτσιρίκο καλημέρα,
Με αφορμή τα διάφορα που διαβάζουμε περί Ωραιοκάστρου, πόσο ειρωνικό είναι να αποκαλούν αυτούς τους ανθρώπους “λαθρομετανάστες” και να τους περιθωριοποιούν καλοί χριστιανοί, που άλλοι καλύτεροι ευρωπαίοι και μη, πάντα χριστανοί, διέλυσαν τις χώρες τους και η μόνη ελπίδα για να μην πεθάνουν ήταν να τα αφήσουν όλα πίσώ και να φύγουν.

Αν οι Έλληνες φοβούνται τα παιδιά τους να πάνε σχολείο με ξένους μουσουλμάνους ας τα αφήσουν σπίτι καλύτερα γιατί όλα είναι θέμα παιδείας και το σχολείο δεν θα έχει κανένα νόημα για αυτά τα παιδιά όταν τα δηλητηριάζουν στο σπίτι με μίσος και ρατσισμό.

Σου στέλνω και μια είδηση απο τον βορρά, όπου οι Ισλανδοί ζητούν απο την κυβέρνησή τους να κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες και να βοηθήσει τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους.

Στην Ελλάδα, άλλωστε, τους αρέσει να θαυμάζουν επιλεκτικά τις αποφάσεις των Ισλανδών, όπως βολεύει πάντα και “όταν το σύμπαν συνωμοτεί” .

Χαιρετισμούς

Χ.

(Αγαπητή φίλη, ας αφήσουμε να γίνει ο διάλογος μεταξύ των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών. Εκείνοι οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου που αντέδρασαν στο να πηγαίνουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, μπορεί ήδη να έχουν αλλάξει γνώμη. Αλλάζουν οι άνθρωποι. Ειδικά, όταν σκέφτονται μόνοι τους, χωρίς “αφεντικά σκέψης”. Επίσης, αλλάζουν, όταν βλέπουν την περιοχή που μένουν να γίνεται ανέκδοτο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τους μουσουλμάνους πρόσφυγες. Υπάρχουν και πάρα πολλοί Σύροι που είναι χριστιανοί. Όπως υπάρχουν και πρόσφυγες που είναι άθεοι. Είναι καιρός που οι Ισλανδοί δηλώνουν πως θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα σπίτια τους και αναζητούν τρόπους να τους βοηθήσουν. Και οι Έλληνες, όμως, έχουν βοηθήσει. Πολύ. Να τα λέμε κι αυτά. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.