Άδειες à la carte

Γεια σου Πιτσιρίκο μου,
έχω καιρό να σου γράψω γιατί πρα(γ)ματικά η κατάσταση είναι αχαρακτήριστη. Θα μου πεις και τι έγινε που δεν σου έγραψα ή που η κατάσταση έφτασε εδώ; Τίποτα, απλά έπρεπε να κάνω εισαγωγή.

Και μπαίνω στο θέμα μου που δεν είναι άλλο από τις τηλεοπτικές άδειες.

Έχω να θέσω πρόταση που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα προστατεύσει την ενημέρωση.

Την δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση, όχι καμία γιαλαντζί με σκέτο ρύζι.

Η πρόταση μου είναι σε πλήρη συμφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, της Ε.Ε. και, γενικά, είναι σε γαμώ τις αρμονίες.

Αντί να γίνεται, λοιπόν, όλος αυτός ο χαμός με τις άδειες, ποιος θα τις πάρει, πόσο θα πληρώσει και για πόσο χρονικό διάστημα και να τραβιόμαστε στα δικαστήρια και στο ΣτΕ, προτείνω να τις κάνουμε άδειες à la carte.

Θα πληρώνει όποιος θέλει, μια ή περισσότερες άδειες και θα εκπέμπει για 1 εώς 7 ημέρες.

Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν εκ περιτροπής και σχεδόν από χόμπι – όπως γίνεται και τώρα δηλαδή – και ο κοσμάκης/λαουτζίκος/πελάτης θα παίρνει τηλεοπτικό σήμα και ενημέρωση σε αυτορυθμιζόμενες από την “αγορά” ποσότητες.

Έχει μπάλα αυτή την εβδομάδα; Παίρνεις άδεια και εκπέμπεις.

Έχει ένταση στο Αιγαίο; Ενημερώνεις.

Πνίγηκαν άνθρωποι στην Μεσόγειο; Μεταδίδεις.

Έχουμε κανένα σοβαρό βομβαρδισμό στη Συρία; Συνδέεσαι ζωντανά.

Σου μιλάω σε δεύτερο ενικό γιατί είσαι εν δυνάμει καναλάρχης, Πιτσιρίκο.

Και εσύ και όλοι μας.

Και επειδή οι νυν είναι απερίγραπτοι, θα απευθυνθώ στους επόμενους.

Κούλη ακούς;

1-2-1-2. Τάκα τάκα τα.

Έκανες τις καθαρίστριες επιχειρηματίες, κάνε και εμάς καναλάρχες και θα φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με όλη μου την αγάπη.

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Όσο αυτοί μας δουλεύουν, εμείς παρακολουθούμε τα κανάλια τους ε; Μην τυχόν και τα κλείσουν και χάσουμε τον θησαυρό.

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, δεν παρακολουθούμε τα κανάλια τους. Ο Τσίπρας και ο Παππάς θέλουν να παρακολουθούμε τα κανάλια τους. Έχουν ξεσκιστεί ένα χρόνο τώρα να διαφημίζουν τα τελειωμένα κανάλια των ολιγαρχών. Οι μετρήσεις δείχνουν πως όλο και λιγότεροι είναι οι Έλληνες που παρακολουθούν τα κανάλια των ολιγαρχών. Και ακόμα λιγότεροι τα εμπιστεύονται. Το διαπιστώσαμε στο δημοψήφισμα. Εγώ ούτε τηλεόραση δεν έχω. Βέβαια, δεν καταφέραμε -αυτά τα εφτά χρόνια- να κάνουμε ούτε ένα μεγάλο εναλλακτικό ΜΜΕ. Αυτό για μένα λέει πολύ περισσότερα πράγματα για την ελληνική κοινωνία από το σόου με τις τηλεοπτικές άδειες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.