Ασκήσεις επί χάρτου

Σύντροφε πιτσιρίκο,
βλέπω το Ελλαδιστάν ντύνεται εθνικοπατριωτικά.
Πώς κάνουνε και οι Τούρκοι, ρε παιδί μου, πάντα την κατάλληλη στιγμή δηλώσεις ανύψωσης του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων, είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια.

Ο Ερντογάν, που παραλίγο να τον τσουβαλιάσουνε οι Αμερικάνοι και κάνει ακόμα εκκαθαρίσεις για να σταθεροποιηθεί στη θέση του, με τον πόλεμο χαμηλής έντασης να μαίνεται με τους Κούρδους στα νότια της χώρας, και με τον πόλεμο υψηλής έντασης με τους πρώην συμμάχους, τα τζιχάντια του ISIS, να συνεχίζεται, είχε παρ’ όλα αυτά την περισσή καλοσύνη να ρίξει και μια μπηχτή για την Συνθήκη της Λωζάνης.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά ταράχτηκε το ΚΥΣΕΑ και έκλασε.

Ή μάθανε ότι πουλιόμαστε, πλακώσανε κι οι Τούρκοι, όπως λες, ή τα νεοελληνικά πιθηκοειδή θέλουν λίγο σφίξιμο στους κώλους τώρα που στέρεψαν οι εσωτερικές απειλές, μια που ήρθαν οι κομμουνιστές αλλά πάλι μας πήραν τα σπίτια οι καπιταλιστές.

Εγώ, σαν επιστήμονας άνθρωπος, θέλω να σκέφτομαι τα πράγματα σφαιρικά.

Ας υποθέσουμε ότι έρχονται οι τούρκοι και γινόμαστε όλοι μια ωραία οικογένεια.

Δυο τινά μπορούν να συμβούν.

Ή εκκαθαρίζουν την τοπική ολιγαρχία και στήνουν άλλη, δική τους, ή η τοπική ολιγαρχία -έχοντας πείρα αιώνων- συνεργάζεται με τις ευλογίες της Θείας Μέρκελ και, εκτός από την τοπική Μαφία, θα έχουμε και τον τουρκικό ζυγό πάνω από το κεφάλι μας.

Σταθερότητα και ανάπτυξη!

Για τους ραγιάδες, αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα, όπως σου έχω γράψει και παλιότερα, ο ραγιάς έχει εξελικτικό πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Για τους υπόλοιπους, και τα δυο αποτελέσματα είναι αρνητικά δυστυχώς.

Για την τοπική Μαφία, μόνο ένα αποτέλεσμα είναι θετικό αλλά είναι στο χέρι τους πώς θα παίξουν το χαρτί που θα τους μοιράσει ο Σουλτάνος.

Άρα, μάλλον καθαρή θα τη βγάλουνε οι ευπατρίδες στο τέλος.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρα-μαύρα.

Για παράδειγμα, ένα θετικό για τα νεοελληνικά πιθηκοειδή, που, κατά την γνώμη μου, αποτελούνται και από ραγιάδες αλλά και από τους “υπόλοιπους”, είναι ότι θα μάθουν μια ξένη γλώσσα που έχει αποδειχτεί ότι διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα.

Δεν ανοίγουν που δεν ανοίγουν βιβλίο, ας μάθουν τούρκικα τουλάχιστον.

Ένα δεύτερο θετικό είναι ότι επιτέλους θα γίνει ξεκάθαρο και στον τελευταίο καθυστερημένο ότι είμαστε αποικία και υπό κατοχή.

Θα τελειώσουν τα ψέματα όπως λέμε.

Χώρια που ο Σουλτάνος είναι και λίγο παλαιάς τεχνολογίας και μπορεί να βγάλει φιρμάνι ότι καταργείται το Facebook και το Twitter.

Εκεί είναι που οι καθυστερημένοι θα πάθουν αποπληξία και μπορεί και να πέσει κάλεσμα για 24ωρη απεργία.

Πώς τολμάς ωρέ; Εν τούτω νίκα κτλ. κτλ. κτλ.

Ένα άλλο θετικό είναι ότι θα καταργηθεί η στρατιωτική θητεία επιτέλους και οι δαπάνες στους εξοπλισμούς.

Το κράτος θα εξοικονομήσει τεράστια ποσά και επιτέλους θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο.

Win win situation που θα έλεγε και ο ΓΑΠ.

Αλήθεια, τι απέγινε αυτό το νιάτο;

Φήμες λένε ότι τον κρατάνε αλυσοδεμένο στα μπουντρούμια του Μητσοτακέικου και ο Κούλης του διαβάζει κάθε βράδυ Murray Rothbard με τρεμάμενα χείλη, ενώ δίπλα η Θοδώρα αναστενάζει και σταυροκοπιέται.

Φιλιά

Φίλιππος

Υ.Γ. Αν το κείμενο είναι σουρεαλιστικό είναι λόγω αϋπνίας, γεννήθηκε η κόρη μου και έγινα τρελομπαμπάς που κοιμάται αραιά και πού.

(Αγαπητέ Φίλιππε, να σας ζήσει. Και να την κρατήσετε μακριά από την Ελλάδα. Μείνετε εκεί που είστε. Φίλιππε, μια χαρά είναι το κείμενο. Η πιθανότητα να καταργήσει ο Ερντογάν το Facebook στους Έλληνες, θα προκαλέσει λυσσαλέα αντίδραση των Ελλήνων και η Ελλάδα δεν θα πέσει στα χέρια των Τουρκάλαδων και θα συνεχίσει να είναι στα χέρια όλων των υπολοίπων. Να είσαι καλά, Φίλιππε. Και η μπέμπα, γερή, τυχερή και δίκαιη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.