Η καλύτερη επανάσταση είναι αυτή που δεν έγινε ποτέ

Σύντροφε πιτσιρίκο,
με σόκαρε λίγο ο ξαφνικός θάνατος του galaxyarchis. Τον θυμάμαι ως ισορροπημένη φωνή στο twitter και ακόμα πιο πριν στο TVXS, την παράγκα του Κούλογλου.
Κρίμα που δούλευε για τον Αλέτσι, χωρίς να το γνωστοποιήσει.
Είναι στοιχειώδης επαγγελματισμός να δηλώνει κανείς ευθέως αντικρουόμενα συμφέροντα. Αλλιώς, κοροϊδεύει πρώτα τον εαυτό του.

Στον επιστημονικό τομέα με κάθε δημοσίευση είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δήλωση “conflict of interest”.

Ποιος μας πληρώνει, και αν υπάρχουν πιθανά αντικρουόμενα συμφέροντα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Αυτές οι δηλώσεις είναι εντελώς απαραίτητες.

Βέβαια, ένα επαρκές στατιστικό δείγμα των γραπτών κάποιου αρκεί για να διαμορφωθούν συσχετίσεις.

Αν με ρωτούσες ποια είναι η a posteriori πιθανότητα ότι ο galaxyarchis δουλεύει για τον Αλέτσι, θα σου έλεγα άνω του τυχαίου 50%.

Μου αρέσει να παρατηρώ τον κόσμο αλλά με εκνευρίζουν ακόμα δυστυχώς οι αντιδράσεις του σε δύσκολες στιγμές.

Σε στιγμές cognitive dissonance, όπου η πραγματικότητα απειλεί το σύστημα αξιών μας και ή αλλάζουμε τις αξίες μας που φέρει τεράστιο συναισθηματικό κόστος, ή αλλάζουμε την πραγματικότητα που είναι μια πανεύκολη διέξοδος.

Για παράδειγμα, ο Αλέτσις δεν έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ, αλλά έκανε διπλωματικό ελιγμό για να κερδίσει χρόνο.

Να βγούνε οι Podemos στην Ισπανία, και μετά όλοι μαζί να κάνουμε την επανάσταση να ανατρέψουμε τον κακό Σόιμπλε στο Εurogroup και μετά την θεία Μέρκελ.

Με άλλα λόγια, ο Αλέτσις έμεινε πιστός στον λόγο του.

Απλά, επιλέγει να δώσει μάχη στο μέλλον που οι συνθήκες θα είναι καλύτερες.

Δηλαδή, βρίσκεται στον προθάλαμο της επανάστασης μαζί με το ΚΚΕ.

Ορίστε! Αυτό το αθώο ψεματάκι αρκεί για να ανακουφιστεί ο συναισθηματικός πόνος που προκαλεί η πραγματικότητα, ενώ αφήνει και ανέπαφο το υπαρξιακό μας οικοδόμημα να εξακολουθεί να στηρίζεται σε αυταπάτες.

Έτσι γίνεται να είμαι χωρίς πρόβλημα αναρχικός που δέρνω όποιον δεν συμφωνεί μαζί μου, ή επαναστάτης σε διατεταγμένη υπηρεσία, ή κουλτουριάρης απολιτίκ στο Facebook.

Η δικαιολογία θα είναι πάντα εύκαιρη γιατί είμαι αναγκασμένος να είμαι αυτός που είμαι ενώ στην πραγματικότητα είμαι κάτι άλλο, ανώτερο, που δεν μου έχει αναγνωριστεί ακόμα.

Εκνευριστικός ο τρόπος που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά υποθέτω υπάρχει εξελικτικό πλεονέκτημα και εδώ.

Καμιά φορά, η πραγματικότητα είναι απίστευτα βάναυση για να αντιμετωπιστεί κατά μέτωπο. Δεν αντέχεται.

Και όποιος δοκιμάσει μπορεί να καταλήξει κάτι σαν τον Colonel Kurtz στο Apocalypse Now.

Στο κάτω κάτω, η καλύτερη επανάσταση είναι αυτή που δεν έγινε ποτέ.

Όλες οι άλλες απογοήτευσαν.

Η ζωή είναι μικρή για να περιμένουμε την επανάσταση.

Η ζωή είναι εδώ, τώρα, και δεν περιμένει.

Ποιος θα μας θυμάται σε 99 χρόνια που θα μας κυβερνά ο εγγονός του Κούλη;

Για εμένα, επανάσταση είναι να μην γίνει η κόρη μου κωλοέλληνας αλλά Άνθρωπος.

Επανάσταση είναι να φεύγεις από το μπoυρδέλο και να του αρνείσαι τη δουλεία σου, τη ζωή σου, τη δημιουργία σου, το αίμα σου.

Στο μπoυρδέλο η κοινωνία είναι τοξικά ταξική: κάθε Έλληνας και μια κοινωνική τάξη.

Φιλιά και καλή δύναμη!

Φίλιππος

(Αγαπητέ Φίλιππε, δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις για τον galaxyarchis. Από αυτά που έγραφε -και ήταν ενδιαφέροντα και σαρκαστικά-, εγώ ήμουν σίγουρος πως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα έχωνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευα πως ήταν αναρχικός και δεν ψηφίζει. Ίσως, βρέθηκε σε οικονομική ανάγκη και πήγε να δουλέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, μπορεί να μην ήθελε αλλά να αναγκάστηκε να το κάνει. Δεν το ξέρω. Πάντως, σταμάτησε να γράφει στα social media, όταν πήγε να δουλέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί τον “έδωσε” η Γεροβασίλη, μετά τον θάνατό του. Ίσως, η Γεροβασίλη φοβήθηκε “αποκάλυψη” από την Νέα Δημοκρατία -όλο και κάποια πρόσβαση θα έχουν σε προσλήψεις και πληρωμές, ενώ και πολλοί “σύντροφοι” είναι ρουφιάνοι-, οπότε το είπε η ίδια. Μικρή σημασία έχουν αυτά, αφού ο άνθρωπος δεν ζει πια, όπως δεν θα ζούμε κι εμείς σύντομα. Ο θάνατος είναι κάτι τόσο κοινό, που απορώ με αυτούς που σοκάρονται με τον θάνατο. Πάντως, είναι αφόρητα τα social media με όλους αυτούς τους στρατούς του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας που σκοτώνονται κάθε μέρα μεταξύ τους· αν δεν είσαι με κανένα κόμμα, έχεις πρόβλημα και σου απαγορεύουν να γράφεις. Βρίσκω αφόρητους και τους “αναρχικούς” που θεωρούν φυσιολογικό να δηλώνεις αναρχικός και να δουλεύεις για την κυβέρνηση. Αντιεξουσιαστές να δουλεύουν για την κυβέρνηση, μόνο στην Ελλάδα. Φίλιππε, όλοι ψάχνουμε για μια δικαιολογία και να προσποιηθούμε κάτι άλλο αυτό που είμαστε. Λάθος. Είμαι αυτός που είμαι και ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος. Το να παίζω τον αναρχικό από τη μία, και από την άλλη να είμαι ένα με την εξουσία -και να δουλεύω για αυτήν-, είναι θλιβερό. Ή το ένα ή το άλλο. Δηλαδή, ας αποφασίσει ο καθένας ποιος θέλει -και ποιος μπορεί- να είναι. Και θα είναι σεβαστό. Φίλιππε, να είσαι καλά. Και μείνε μακριά από την Ελλάδα. Και κράτα την κόρη σου μακριά από την Ελλάδα. Ελπίζω να καταφέρω να έρθω να σας βρω και να πάμε βόλτες -και με τον Ηλία- και να το παίζουμε Έλληνες εμιγκρέδες και να φιλοσοφούμε, πίνοντας κρασί που θα κερνάτε εσείς που είστε πλούσιοι. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.