Και ξύλο έπρεπε να φάνε οι συνταξιούχοι από τα ΜΑΤ

matΔεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Πιστεύω πως οι χρυσαυγίτες των ΜΑΤ θα έπρεπε να ρίξουν και ξύλο στους συνταξιούχους.

Για να παραφράσω τον Μάνο Χατζιδάκι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ανάμεσα στους σημερινούς συνταξιούχους -εκτός από τους γονείς μας και τους παππούδες μας που είναι άγιοι άνθρωποι- είναι και πάρα πολλά καθάρματα του χτες που αποθέωσαν τη χούντα και ψήφιζαν σαράντα χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και μου ήταν και περήφανοι και μάγκες.

Επίσης, τι καλούν σήμερα οι συνταξιούχοι σε παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις»;

Πού ήταν τόσο καιρό οι συνταξιούχοι;

Πού ήταν οι συνταξιούχοι, όταν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ από την κυβέρνηση Τσίπρα και αποφασίστηκαν τα πάντα, όπως και οι περικοπές στις συντάξεις;

Είχαν πάει για μπάνια τότε; Ή για ιαματικά λουτρά;

Και μετά -αφού τελείωσαν τα μπάνια- πήγαν και ψήφισαν ξανά τον Τσίπρα, τη Νέα Δημοκρατία και τους άλλους απατεώνες που τα πέρασαν όλα παρέα από τη Βουλή.

Και θυμήθηκαν τώρα -πάνω από έναν χρόνο μετά- να διαδηλώσουν και να κάνουν τσαμπουκάδες;

Γιατί δεν κατέβαιναν τότε στον δρόμο μαζί με τα μαλακισμένα παιδιά και εγγόνια τους, που τα χαρτζιλικώνουν με τις συντάξεις τους;

Βρε μπας και τους έβγαλαν στο δρόμο τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους που τους είπαν “πήγαινε κωλόγερε να διαδηλώσεις γιατί θα χάσεις τη σύνταξη και θα σε βάλουμε στο δημόσιο γηροκομείο”;

Μήπως τους έστειλαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους με την ελπίδα να τους ξεκάνουν τα ΜΑΤ και να ζητήσουν μετά αποζημίωση από το κράτος;

Και τι θα γίνει επιτέλους με αυτή τη ζητιανιά και το απλωμένο χέρι;

Θα σταματήσει ποτέ αυτό το αίσχος;

Αν είσαι αξιοπρεπής άνθρωπος, δεν είσαι ζήτουλας.

Κάνεις μια ωραιότατη στάση πληρωμών -συντονισμένη από τις οργανώσεις των συνταξιούχων- και το στέλνεις το μήνυμα και στην κυβέρνηση, και στην αντιπολίτευση και στην Μέρκελ.

Αλλά είναι ζήτουλες.

Ρίτσος, Ελύτης, Θεοδωράκης, “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”, “Ένα το χελιδόνι” -και δεν τρώγεται κιόλας- “η Παναγιά να μας βοηθήσει”, “ο Θεός να βάλει το χέρι του”, και όλη αυτή η κλαψομουνίαση που την έχει σιχαθεί η ψυχή μου.

Εν τω μεταξύ, έχουν αποθεώσει και αποθεώνουν ακόμα ό,τι σίχαμα υπάρχει στη χώρα -από πολιτικό και δημοσιογράφο μέχρι “καλλιτέχνη”- αλλά πιστεύουν ότι είναι αδικημένοι.

Και τώρα θα ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τους κόψει κι άλλο τη σύνταξη, αλλά αυτοί θα κάνουν τους ανήξερους και τους αθώους.

Αν όταν έχεις φτάσει σε φάσμα θανάτου δεν μπορείς επιτέλους να πεις “είμαι άνθρωπος και έχω αξιοπρέπεια”, δεν πρόκειται να το πεις ποτέ.

Τα ΜΑΤ πρέπει να πηγαίνουν στα σπίτια των συνταξιούχων -αλλά και άλλων Ελλήνων- και να τους σαπίζουν στο ξύλο.

Νομίζω πως θα τους αρέσει.

Κάποια μέρα τα ΜΑΤ δεν θα πάνε στο σπίτι να τους δείρουν και θα νιώσουν παραμελημένοι.

Θα τους λείψει το ξύλο. Η ανθρώπινη επαφή.

(Καταλαβαίνω ότι είναι κάπως φρικαριστικά αυτά που γράφω αλλά πάντα γράφω αυτό που σκέφτομαι. Είναι η φύση μου τέτοια. Και είμαστε πια στο 2016 και όχι στο 2010. Όλοι ξέρουμε πια.)

(Θυμάστε που ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλεγε -μεταξύ όλων των άλλων- πως θα καταργήσει τα ΜΑΤ; Τέλειο;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.