Μη σας τρομάζουν τα χρέη όταν άλλους δεν τους τρόμαζε το εκτελεστικό απόσπασμα

Αγαπητέ πιτσιρίκο
Παίρνω αφορμή από το κείμενο που έστειλε ο φίλος για την αντάρτισσα, όσα λέει και όσα απαντάς. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν τις ιδέες τους αγώνα και τον αγώνα πράξη. Ενάντια σε όλους -κατακτητές και γερμανοτσολιάδες- θυσιάστηκαν και υπέστησαν τα πάνδεινα στην Κατοχή: εκτελέσεις, βασανιστήρια, απίστευτες διώξεις και οικογενειακές τραγωδίες.

Φυσικά, τα μαρτύρια συνεχίστηκαν και μετά τον εμφύλιο, όπου οι συνεργάτες των Γερμανών όχι απλά ήρθαν στα πράγματα,αλλά συνέχισαν τα ίδια και περισσότερα.

Γιατί εκτός από εκτελέσεις, εξορίες, ξυλοδαρμούς, εκτοπίσεις υπήρχε και ανελέητο κυνηγητό στις οικογένειες των πρώην αντιστασιακών.

Άντε να πάρεις πτυχίο αν είχες συγγενή αντιστασιακό, άντε να ανοίξεις δουλειά, καλά να διοριστείς δεν υπήρχε περίπτωση με το χαρτί κοινωνικών φρονημάτων, όταν δε πήγαινες στο στρατό για να υπηρετήσεις την πατρίδα το ξύλο και τα καψονια ήταν απερίγραπτα στις μονάδες ανεπιθύμητων.

Και όμως, αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια απίστευτη εσωτερική δύναμη, όπως και τρομερή στωικότητα, ευγένεια και άλλα πολύ υψηλά χαρακτηριστικά και γνωρίσματα που δεν συναντάς με τίποτα στους σημερινούς νεοέλληνες.

Και αγωνίστηκαν και πρόκοψαν και κάναν οικογένειες και κάποια στιγμή δικαιώθηκαν.

Ίσως από τα λίγα καλά που έκανε ο Α.Παπανδρέου ήταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης.

Και τώρα, βγαίνουν οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που έγιναν πλούσιοι και κάποιοι ολιγάρχες -όπως και οι παρατρεχάμενοι τους- και λένε ότι κακώς δόθηκαν συντάξεις Εθνικής Αντίστασης και τα ρέστα.

Τι λέτε ρε;

Εσείς φάγατε όλη την αγελάδα του ελληνικού κράτους, θησαυρίσατε, περάσατε ζωή και κότα, τα παιδιά σας κατέκλυσαν όλα τα δημόσια αξιώματα, φάγατε ήπιατε σκάσατε -ενώ οι άλλοι υπέφεραν- και έχετε το θράσος να μιλάτε;

Ακόμη κι αν έγιναν κάποιες μικροϋπερβολές στην καταβολή συντάξεων αντίστασης σε ανθρώπους που δεν δικαιούνταν, αυτό φταίει για τα ταμεία;

Τα ταμεία που επί δεκαετίες οι άνθρωποι αυτοί καταλήστεψαν τα αποθεματικά τους παίρνοντας θαλασσοδάνεια, δανεικά και αγύριστα και έγιναν η σημερινή “άρχουσα τάξη”.

Όμως, κανείς, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου -ούτε φυσικά πολύ περισσότερο ο Τσίπρας- δεν τους έβαλε χέρι.

Τα κλεμμένα έπρεπε να επιστραφούν και να αποδοθούν στο λαό!

Η κοινωνική δικαιοσύνη να γίνει πράξη.

Αντί αυτού, έχεις τα παπαγαλάκια τους να ομιλούν στα κανάλια και να ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητες τους κλπ.

Ρε λαμόγια!

Πιτσιρίκο, πρόσφατα σε ένα κείμενό του ο Ηλίας είπε ότι οδεύουμε ολοταχώς για εθνική καταστροφή.

Το ίδιο πιστεύω και εγώ.

Σου είχα γράψει πρόσφατα το “Νάτη πετιέται, νάτη πετιέται, νάτη νάτη πετιέται”, μιλώντας φυσικά για την τουρκική επιθετικότητα, ενώ κάποιοι “ειδικοί” και φωστήρες προέβλεπαν μετά το πραξικόπημα διάλυση της Τουρκίας.

Κούνια που τους κούναγε.

Το αντίθετο είναι πολύ πιο εύκολο, με δεδομένα τα χάλια μας στην οικονομία που έχουν αντίκτυπο και πληθυσμιακά όλο λιγοστεύουμε, ενώ και μεγάλο τμήμα της νεολαίας φεύγει στο εξωτερικό.

Και όσο πάει θα χειροτερέψει το πράγμα, συνεπώς τι στρατό θα έχουμε για να αντισταθεί στον Ερντογάν;

Μια χαψιά θα μας κάνει.

Και οι αφελείς που λένε μα είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ,είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα κλπ κλπ, ας θυμηθούν πολύ απλά το τι στάση κράτησε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην Κύπρο, στα Ίμια και γενικά στο σύνολο των διαφορών των δύο χωρών.

Όσον αφορά το οικονομικό μέλλον, το χρέος και τα μνημόνια σου είχα γράψει πρόσφατα το “Αν διαλύσει η ΕΕ, πού ακριβώς θα χρωστάμε;”.

Αυτό δεν είχε τύχει ιδιαίτερης προσοχής, όμως είναι ερώτημα κλειδί.

Πολλά από τα χρέη μας είναι στην ΕΚΤ.

Αν και όταν διαλύσει το σύστημα, πού ακριβώς θα μεταφερθούν;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση ακόμη και από ειδικούς, ιδιαίτερα αν η ΕΕ διαλύσει βίαια, είτε από εσωτερικές εντάσεις και τριβές που θα ενταθούν πολύ, είτε από τυχόν παγκόσμια γεγονότα που δεν αποκλείονται.

Συνεπώς, μάγκες, μη σας τρομάζουν τα χρέη όταν άλλους δεν τους τρόμαζαν τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, άψογος. Εύγε! Πάντα τέτοια! Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.