Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει εθνική εορτή την 5η Ιουλίου

tsipras-twitterΑίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να κάνει εθνική εορτή την 5η Ιουλίου.

Στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 είναι η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και των αγώνων του λαού μας.

Αυτό που δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως σκοπεύει να καθιερώσει ως εθνική εορτή την 5η Ιουλίου.

Στις 5 Ιουλίου, οι Έλληνες θα γιορτάζουν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αλλά και το ΟΧΙ του ’40, αφού η 28η Οκτωβρίου καταργείται και θα εορτάζεται και αυτή στις 5 Ιουλίου.

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να έχει η χώρα τρεις εθνικές εορτές αλλά ήδη μας κοροϊδεύουν όλοι που έχουμε δυο εθνικές εορτές, οπότε θα γινόταν η Ελλάδα και πάλι ανέκδοτο.

Ένα προτεκτοράτο δεν μπορεί να έχει ούτε μια εθνική εορτή, οπότε με τις τρεις εθνικές εορτές θα μας κρέμαγαν κουδούνια.

Στις 5 Ιουλίου οι Έλληνες θα γιορτάζουν και τα δυο βροντερά ΟΧΙ του λαού μας.

Βέβαια, δυο αρνήσεις κάνουν μια κατάφαση, οπότε δυο ΟΧΙ κάνουν ένα ΝΑΙ αλλά αυτό ακριβώς συνέβη στις 5 Ιουλίου και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ.

Η ανακοίνωση πως η 5η Ιουλίου θα είναι στο εξής εθνική εορτή θα γίνει την Κυριακή στην τελευταία ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δοθεί πανηγυρικός τόνος, η ανακοίνωση θα γίνει ενώ θα μπαίνει στο χώρο του συνεδρίου ο Άκης Τοχατζόπουλος, ο οποίος αποφυλακίζεται για να ικανοποιηθεί η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρχικοί που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών.

Μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο θα εισέλθει στο χώρο η Δήμητρα Λιάνη, η Σουηδέζα κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου και η εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

(Καταλαβαίνω πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του -μετά από όλα αυτά που έχει κάνει- και πως τον κρατάνε με γιατρούς και με χάπια, αλλά καλύτερα να σαλτάρει ο Τσίπρας παρά όλοι εμείς.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.