Ο Γιώργος Μητσικώστας τηλεφώνησε στον Ολάντ και όχι ο Πούτιν

putin-tsiprasΦωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά την δημοσιοποίηση όσων αναφέρει ο Φρανσουά Ολάντ σε βιβλίο με συνομιλίες του για την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του είπε  τον Ιούλιο του 2015 πως  η Ελλάδα ζήτησε από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχει πλέον νομισματοκοπείο για να το κάνει.

Η αποκάλυψη του Ολάντ αθωώνει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφού αποκαλύπτεται πως η Ελλάδα δεν έχει νομισματοκοπείο, οπότε άδικα κατηγορούσαν τον Λαφαζάνη πως έχει σκοπό να το καταλάβει.

Ο Ολάντ αναφέρει ακόμα  πως ο Πούτιν του είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να του στείλει στο ξενοδοχείο του δυο δίμετρες Ρωσίδες καλλονές.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαψεύδει πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν δυο Ρωσίδες αλλά υποστηρίζει πως ο Τσίπρας ήθελε να ακούσει από δυο λαϊκά κορίτσια τα προβλήματα του ρωσικού λαού.

Παράλληλα, το Μαξίμου διαψεύδει πως ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, αφού οι δραχμές θα τυπωθούν πολύ σύντομα στην Γερμανία, στην οποία ανήκει η Ελλάδα.

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί -και μπροστά στον κίνδυνο να ξεσπάσει διπλωματικό επεισόδιο-, ο Γιώργος Μητσικώστας αποκάλυψε πως αυτός τηλεφώνησε στις 9 Ιουλίου του 2015 στον Ολάντ και μιμήθηκε την φωνή του Πούτιν για να του κάνει φάρσα.

Ο Γιώργος Μητσικώστας είπε ακόμα πως -μιμούμενος τον Πούτιν- είπε στον Ολάντ πως η προηγούμενη γκόμενά του ήταν πιο ωραία από την τωρινή και αν μπορεί να του τη στείλει στη Μόσχα τώρα που δεν την χρησιμοποιεί.

Επίσης, ο Γιώργος Μητσικώστας, ως Πούτιν, είπε στον Ολάντ πως ο Αλέξης Τσίπρας του έκλεψε το πορτοφόλι και το περίστροφο αλλά αυτό ο Ολάντ δεν το έγραψε στο βιβλίο του.

Ως Πούτιν, ο Γιώργος Μητσικώστας είπε ακόμα στον Ολάντ πως ο Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε να του στείλει για βίζιτα την Τζάκρη, αν βοηθήσει την Ελλάδα να τυπώσει δραχμές και πετροδολάρια.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.