Περιστέρα ή Μαρέβα;

peristera-marevaΜε την Ελλάδα και επίσημα προτεκτοράτο και ξεπουλημένη για κάναν αιώνα ακόμα, οι εκλογές στη χώρα δεν έχουν καμία σημασία, όπως δεν έχουν οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και η Βουλή.

Βέβαια, πρέπει να γίνονται εκλογές και να υπάρχουν κόμματα, Βουλή και κυβερνήσεις, ώστε να νομίζουν οι πολίτες –κάποιοι, όχι όλοι- πως η Ελλάδα είναι δημοκρατία και όχι μπανανία και αποικία.

Το Σύνταγμα της χώρας έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο αλλά τώρα θέλουν να το αναθεωρήσουν –το Σύνταγμα όχι το Μνημόνιο- για να είναι πιο πετυχημένο το καρναβάλι και να το παίζει η Ελλάδα ανεξάρτητη και δημοκρατική.

Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές –και δεν έχει και καμία σημασία- αλλά το δίλημμα που θα τεθεί στους Έλληνες δεν είναι πολιτικό και ιδεολογικό αλλά προσωπικό.

Τσίπρας ή Μητσοτάκης;

Κόμματα δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και πολιτικές.

Μια ομάδα Τσίπρα και μια ομάδα Μητσοτάκη. Όλοι για γέλια.

Βέβαια, οι περισσότεροι Έλληνες ψηφίζουν πάντα νικητή και αρχηγό –γιατί οι ίδιοι είναι ηττημένοι και δουλοπρεπείς- , οπότε τα υπόλοιπα κόμματα δεν τους συγκινούν όσο τα αρχηγικά κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση και τη μάσα.

Λοιπόν, Τσίπρας ή Μητσοτάκης;

Ο πολιτικός απατεώνας ή το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη;

Το πολιτικό ζόμπι ή ο σαχλαμάρας τζιτζιφιόγκος;

Ο ντεμέκ Τσε Γκεβάρα ή ο κρατικοδίαιτος φιλελές;

Προσωπικά, πιστεύω πως οι επόμενες εκλογές θα κριθούν από τις συζύγους των δυο πολιτικών.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική και δεν έχουν νόημα οι εκλογές, μπορούν οι Έλληνες να διαλέξουν ανάμεσα στην Περιστέρα και την Μαρέβα.

Περιστέρα ή Μαρέβα;

Βίσση ή Βανδή;

Θα ήταν όμορφο η Περιστέρα και η Μαρέβα να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι σόου και να διαγωνιστούν στο μαγείρεμα, στο σκούπισμα, στο σφουγγάρισμα, στο σιδέρωμα, στο κουτσομπολιό και στον αργαλειό.

Οι Έλληνες θα αποφασίσουν ποια από τις δυο είναι πιο καλή νοικοκυρά και σύζυγος –αυτός είναι ο ρόλος της γυναίκας στην Ελλάδα-, οπότε ο άνδρας της πρέπει να γίνει και πρωθυπουργός ή, καλύτερα, να προσποιείται τον πρωθυπουργό στο προτεκτοράτο.

Η Περιστέρα έχει ένα πλεονέκτημα γιατί έχει αυτό το ελληνικό και είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας αλλά και η Μαρέβα πήγε και χώθηκε μέσα στο Μητσοτακέικο και κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε αυτή την κόλαση, οπότε πρέπει να είναι πολύ γενναία και ατρόμητη γυναίκα.

Βέβαια, και οι δυο γυναίκες έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί θα μπορούσαν να καθαρίσουν τους άνδρες τους.

Αν η Περιστέρα είχε ξεκάνει τον Τσίπρα στον ύπνο του το βράδυ που της είπε πως θα μετατρέψει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, σήμερα θα ήταν εθνική ηρωίδα, ενώ η Μαρέβα θα έπρεπε να είχε καθαρίσει τον Μητσοτάκη με το πού της συστήθηκε στο Χάρβαρντ· “Με λένε Μητσοτάκη”, μπαμ και κάτω.

Αν η δεύτερη γυναίκα του Στάλιν τον είχε σκοτώσει στον ύπνο του, θα είχε προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στον σοσιαλισμό, στη Σοβιετική Ένωση και στην ανθρωπότητα αλλά δεν τον καθάρισε, οπότε την καθάρισε αυτός που δεν είχε και μεγάλο πρόβλημα να καθαρίζει όποιον δεν του άρεσε.

Γενικά, οι σύζυγοι των ηγετών έχουν μεγάλη ευθύνη που δεν τους καθαρίζουν, γιατί αυτές είναι συνέχεια κοντά τους και δεν χρειάζεται να στήσουν ολόκληρο σχέδιο και να περάσουν από πεντακόσιους εξονυχιστικούς ελέγχους για να φτάσουν δίπλα τους και να τους ξεκάνουν.

Χώρια που δεν χρειάζεται να μάθει κανείς πως η Περιστέρα δολοφόνησε τον Τσίπρα.

Μπορεί να το κάνει να μοιάζει σαν ατύχημα· να τον ξεκάνει, να τον θάψει στον κήπο και μετά να πάει στη Νικολούλη να κάνει πως τον ψάχνει.

Πρέπει επιτέλους και οι γυναίκες στην Ελλάδα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.