Πώς να κάνετε μια αριστερή κυβέρνηση (Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα)

tsiprasΚαθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει τα δυο χρόνια στην κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να μπω στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα και να αναλύσω το πώς μπορεί να εκλεγεί και να παραμείνει στην κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα στην Ελλάδα.

Αρχικά, διευκρινίζετε πως είστε αριστεροί. Μη σας μπερδέψουν με τίποτα πασόκους ή τίποτα φιλελέδες. Θυμηθείτε να κρύψετε τους πασόκους και τους φιλελέδες του κόμματός σας. Θα τους χρειαστείτε, αφού γίνετε κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, υπόσχεστε τα πάντα στους πάντες, ώστε όλοι να πουν “το ένα από τα δέκα να κάνει από αυτά που υπόσχεται, εγώ θα είμαι ευχαριστημένος” (σ.σ. Ούτε καν τους περνάει από το μυαλό πως όχι μόνο δεν θα κάνεις ούτε ένα από τα δέκα που υποσχέθηκες αλλά πως θα κάνεις και όλα αυτά που κατηγορούσες στους προηγούμενους από εσένα).

Παράλληλα με τις υποσχέσεις σε όλους, πετάς διάφορες μαγκιές πως εσύ θα τους βάλεις όλους τους ξένους να χορεύουν στο ρυθμό σου. Όχι τίποτα “ξένα”, καλαματιανά για να ταυτιστεί το πόπολο που γουστάρει μαγκιές στα λόγια γιατί είναι εντελώς κότα.

Γίνεσαι κυβέρνηση.

Τώρα αρχίζουν τα εύκολα.

Κάνεις κυβέρνηση με ένα μικρό δεξιό κόμμα, στο οποίο ηγείται ένας τύπος που δεν θα είχε πρόβλημα να δηλώσει και αναρχοκομμουνιστής, για να στρώσει τον κώλo του σε μια υπουργική καρέκλα.

Στη συνέχεια, προτείνεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν δεξιό. Το κάνεις γρήγορα, αφενός για να μην αντιδράσουν οι δικοί σου -που είναι ακόμα μεθυσμένοι από τη νίκη στις εκλογές και νομίζουν ότι είναι αριστεροί (ξέρεις πως είναι και καβλωμένοι με τις καρέκλες της εξουσίας)- και αφετέρου για να δείξεις, τάχα μου, σε όλους πως δεν ξεχωρίζεις τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς.

Μετά, κάνεις πως δίνεις αγώνα για να υλοποιήσεις τις υποσχέσεις σου -σκίσιμο Μνημονίων και τα ρέστα-, ενώ έχεις συμφωνήσει σε όλα και απλά περιμένεις να περάσουν μερικοί μήνες, για να μην φανεί πόσο λαμόγιο είσαι.

Όταν δεν πηγαίνει πια άλλο, κάνεις ένα δημοψήφισμα, με την ελπίδα να ψηφίσουν οι πολίτες ΝΑΙ, αν κι εσύ δηλώνεις πως υποστηρίζεις φανατικά το ΟΧΙ.

Οι πολίτες ψηφίζουν ΟΧΙ αλλά εσύ τους γράφεις στα παλιά σου τα παούτσια και μετατρέπεις το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, αφού ξέρεις πως οι περισσότεροι πολίτες είναι ραγιάδες και προσκυνημένοι, οπότε δεν θα αντιδράσουν.

Στη συνέχεια, ψηφίζεις αυτό που θα καταργούσες -το Μνημόνιο δηλαδή- και προκηρύσσεις αμέσως εκλογές, αφενός για εκμεταλλευτείς πως όλοι είναι ακόμα ζαλισμένοι από την κωλοτούμπα σου και αφετέρου για να ξεφορτωθείς -με τη λίστα- εκείνα τα στελέχη του κόμματός σου που δεν ψήφισαν την κωλοτούμπα σου, και να κρατήσεις τους πασόκους τού κομματός σου που είναι πάντα χρήσιμοι γιατί οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά το ΠΑΣΟΚ μένει.

Νικάς στις εκλογές και αφήνεις τον χρόνο να περνάει, ενώ εσύ διορίζεις τους κολλητούς σου.

Παράλληλα με τους κολλητούς σου, πετάς και κάνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, για να δείξεις πως οι δεξιοί αντίπαλοί σου είναι διαιρεμένοι και σκοτώνονται μεταξύ τους, ενώ έχουν και το ίδιο πρόγραμμα με εσένα, οπότε γιατί να τους ψηφίσουν οι πολίτες και να μην κρατήσουν εσένα;

Για να συνοψίσω, για να γίνει ένα αριστερό κόμμα κυβέρνηση -και να παραμείνει στην κυβέρνηση-, χρειάζεται να μην είναι αριστερό, να έχει πολλούς πασόκους και να δίνει θέσεις σε δεξιούς.

Α, χρειάζεται και ένας πρώην Κνίτης για πρωθυπουργός.

Επίσης, χρειάζεται να υπάρχει κι ένας λαός γεμάτος χάπατα, εθελόδουλους και καθυστερημένους.

(Τώρα φτιάξτε κι εσείς ένα αριστερό κόμμα και κάντε κυβέρνηση. Άντε με το καλό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.