Το ΕΣΡ συνεδρίασε και αποφάσισε την κατάργηση του Μνημονίου

esr-polydorasΦωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η είδηση πως το ΕΣΡ συνεδρίασε μυστικά χτες το βράδυ και αποφάσισε την κατάργηση του Μνημονίου.

Το ΕΣΡ συνεδρίασε σε μυστική τοποθεσία για να μην εντοπιστεί από τον εχθρό, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του, Βύρωνα Πολύδωρα.

Μετά από μια δραματική συνεδρίαση που διήρκεσε έξι δραματικές ώρες, το ΕΣΡ αποφάσισε την άμεση κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, και το συμβολικό κάψιμο του Μνημονίου στην πλατεία Συντάγματος.

Το ΕΣΡ αποφάσισε ακόμα την μονομερή διαγραφή του χρέους, με την αιτιολογία πως το χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και εντελώς μαλακισμένο.

Παράλληλα, το ΕΣΡ αποφάσισε την άμεση απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία και θεωρεί πως η μη καταβολή τους αποτελεί αιτία πολέμου.

Το ΕΣΡ έκρινε επίσης πως το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αντισυνταγματικό και διέταξε την διάλυσή του

Οι αποφάσεις του ΕΣΡ είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση και τη Βουλή, αφού το ΕΣΡ είναι -σύμφωνα με το Σύνταγμα- ο κορυφαίος θεσμός της χώρας.

Τώρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που άφησαν τη χώρα χωρίς ΕΣΡ και ζούσαμε τόσα χρόνια με τα Μνημόνια και το χρέος, ενώ ήταν τόσο απλό να συσταθεί το ΕΣΡ για να απαλλάξει τους Έλληνες και την Ελλάδα από όλα τα βάρη που της φόρτωσαν οι εχθροί της.

(Ότι εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, οι πάντες στην Ελλάδα θα είχαν αποδεχτεί πως η χώρα είναι τελειωμένη, ξεπουλημένη και προτεκτοράτο, και οι πολιτικοί θα σκοτώνονταν για το ΕΣΡ, δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο δαιμόνιος συγγραφέας. Πάντως, είναι πάρα πολύ αστείο. Ξεκαρδιστικό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.