Αυτόματος πιλότος

mariano-rajoyΓεια σου πιτσιρίκο,
με διαφορά φάσης, είδα ότι η Ισπανία έβαλε τέλος στην ακυβερνησία και έφερε πάλι τον Ραχόι στην εξουσία, με την στήριξη των “σοσιαλιστών”.
Συγχαρητήρια.

Βέβαια, διάβασα ότι τους δέκα αυτούς μήνες που η Ισπανία ήταν ακυβέρνητη:

1. Έπεσε η ανεργία κάτω από το 20% για πρώτη φορά σε έξι χρόνια.

2. Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3% – περισσότερο από τις προβλέψεις για ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία.

3. Οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν εως και 54%,σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του ’15.

4. Και παρατηρήθηκε αύξηση του τουρισμού.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτά οφείλονται στο ότι δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν -και να εφαρμόσουν- τα μέτρα λιτότητας που είχε ζητήσει η Ε.Ε., ώστε να “πιάσουν” τους στόχους του ελλείμματος, που έχει θέσει η ίδια.

Αυτά δεν έχουν, όμως, πλέον καμία σημασία γιατί η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει να περάσει όλα τα πακέτα δημοσιονομικών προσαρμογών από τα αποδυτήρια.

Μου θύμισε, όμως, την περίπτωση του Βελγίου, που νομίζω ακόμα κατέχει το ρεκόρ ως η χώρα που έχει περάσει την μεγαλύτερη περίοδο χωρίς κυβέρνηση εν καιρώ ειρήνης, και δεν τα πήγαινε και καθόλου άσχημα, εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης.

Και αμέσως σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν και τόσο άσχημα τελικά να έμενε και η Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση για 1-2 χρονάκια, όπως νομίζω θα έχουν σκεφτεί και πολλοί άλλοι πολύ πριν από εμένα.

Μάλλον σε αυτούς τους άλλους ανήκουν και αυτοί που επινόησαν τον ”αυτόματο” κόφτη στις δημοσιονομικές δαπάνες που ενεργοποιείται με ένα προεδρικό διάταγμα -σε περίπτωση που δεν πετύχουμε τους ”στόχους”-, ώστε να μην χρειάζεται καμία κυβέρνηση και κανένα κοινοβούλιο.

Η δημ(ι)οκρατία στα καλύτερα της.

Και εμείς ασχολούμαστε με τηλεοπτικές άδειες, μισανθρώπους παπάδες και ασήμαντες προσωπικότητες που αλλοπροβάλονται.

Με όλη μου την αγάπη.

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.1 Για να συμπληρώσω και τα τσιτάτα πέρι ευτυχίας, όπως είπε και κάποιος που δεν θυμάμαι, “αν είναι δύσκολο να βρεις την ευτυχία μέσα σου, είναι αδύνατο να την βρεις οπουδήποτε αλλού”, ή κάπως έτσι.

(Αγαπητέ Κωνσταντίνε, δεν έχει κυβέρνηση η Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει ανδρείκελα που υποδύονται τις κυβερνήσεις. Οπότε, και χωρίς αυτούς, η Ελλάδα στα Μνημόνια θα είναι, και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να είναι βουτηγμένοι στην αφασία και στην απάθεια. Άσ’ το Κωνσταντίνε, δεν γίνεται τίποτα. Είναι μάταιο. Να είσαι καλά. Κι όπως είπε και κάποιος που δεν τον θυμάμαι τώρα “Δεν ξέρω πού είναι η ευτυχία αλλά στην Ελλάδα δεν είναι”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.