Δάκρυσε η ρόδα του Συντάγματος

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί σήμερα το πρωί, όταν είδαν ένα δάκρυ να κυλάει από τη ρόδα του Συντάγματος, ενώ, παράλληλα, η ρόδα γυρνούσε μόνη της.

Η είδηση έκανε αμέσως το γύρο της Αθήνας, και χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος, για να προσκυνήσουν τη ρόδα και να ανάψουν ένα κεράκι.

Το δάκρυ της ρόδας δεν έπεσε στο έδαφος αλλά στέκεται στον αέρα, σαν υγρό αστέρι.

Όλοι κάνουν λόγο για θαύμα, ενώ χιλιάδες γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στην πλατεία Συντάγματος, για να παρακαλέσουν τη ρόδα να τα γιατρέψει από τις αρρώστιες και από το Facebook.

Τα τάματα για τη ρόδα έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κλοπής, οπότε κλήθηκαν στο σημείο οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η Εκκλησία, για την ώρα, είναι σκεπτική με το δάκρυ της ρόδας αλλά ο γνωστός μοναχός Ζουζούνιος ζήτησε να ανακηρυχτεί η ρόδα σε Αγία.

Η Αγία Ρόδα θα είναι προστάτιδα της πλατείας Συντάγματος, του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» και του Public.

Μετά το δάκρυ της ρόδας, σταμάτησαν οι εργασίες για την αποσυναρμολόγησή της και η ιερή ρόδα θα παραμείνει για πάντα στην πλατεία Συντάγματος.

Η ρόδα αναμένεται να προσελκύσει προσκυνητές και τουρίστες από όλο τον κόσμο αλλά θα πρέπει να προστατευτεί γιατί όλοι θα θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την σκαλωσιά για φυλαχτό.

Το δάκρυ της ρόδας θεωρείται καλό σημάδι για την νέα χρονιά στη χώρα μας, αφού η ρόδα θα βοηθήσει να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.