Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου (Cyber Monday)

cyber-mondayΞεκίνησε σήμερα η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, με προσφορές που φτάνουν και στο -120% της αρχικής τιμής, αφού όχι μόνο δεν πληρώνεις για το προϊόν αλλά σου δίνουν και χρήματα για να το πάρεις.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday, αλλά εμείς το κρατάμε μια εβδομάδα για να μη μας πουν και αμερικανάκια.

Μετά το Black Friday, οι Έλληνες υιοθετούν και το Cyber Monday, οπότε άντε να αρχίσουμε να γιορτάζουμε και την 4η Ιουλίου για να έχουμε τρεις εθνικές εορτές και να έχουμε μια αργία παραπάνω, για να πηγαίνουμε για μπάνιο.

Πάντως, είναι καλό που οι Έλληνες ανανεώνουν τα έθιμά τους με αμερικάνικα έθιμα, αφού έχουν κουράσει πολύ όλα αυτά τα βλακώδη έθιμα που κρατάνε από την Τουρκοκρατία και δεν έχει νόημα να τα συνεχίζουμε, αφού οι Τούρκοι έφυγαν και, δυστυχώς, δεν θέλουν να επιστρέψουν για να μας σώσουν.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, αφού η Μαρία και ο Ιωσήφ ψώνιζαν online για τον Χριστό, αν και μια μέρα η Παναγία ξέχασε το pin και αναγκάστηκε ο Ιωσήφ να πάει αυτοπροσώπως στο Jumbo.

Το να ψωνίζεις από το Διαδίκτυο είναι καλύτερο από το να στήνεσαι στις ουρές έξω από τον Κωτσόβολο, γιατί δεν σε βλέπει κανείς και δεν κινδυνεύεις να δεις τη φάτσα σου στις τηλεοράσεις, και να αισθάνεσαι ηλίθιος που στριμώχτηκες μαζί με εκατοντάδες άλλους ζαβούς, για να πάρει μια καφετιέρα που είχε μείνει απούλητη τρία χρόνια.

Από την άλλη, δεν είναι ωραίο να ψωνίζεις από το Διαδίκτυο γιατί δεν μπορεί να δει κανείς πόσο πλούσιος είσαι, και χάνεις όλη αυτή την ωραία φάση να περνάς θριαμβευτικά από την Ερμού με τριάντα τσάντες στα χέρια και να συναντάς μια γνωστή σου και να της λες με μπλαζέ ύφος “να μωρέ, βγήκα να αγοράσω μερικά πραγματάκια”, ώστε να την κάνεις να αισθανθεί φτωχούλα και σκουπίδι.

Βέβαια, αν ψωνίζεις από το Internet, γλιτώνεις όλη αυτή την κακή ενέργεια που σου στέλνουν οι μπατίρηδες που σε κοιτάνε με φθόνο, αφού αυτοί δεν έχουν ούτε για τσιγαράκι κι εσύ περνάς από μπροστά τους, κουβαλώντας όλο το Mall.

Χώρια που γλιτώνεις κι από τους ζητιάνους που σε ακολουθούν σε κάθε βήμα στην Ερμού, αφού κανένας ζητιάνος δεν θα σου χτυπήσει την πόρτα αν αγοράσεις τρία κουστούμια από το Διαδίκτυο.

Οπωσδήποτε, είναι πολύ θετική η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αφού θα έχει ως αποτέλεσμα να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.