Επιστολή Τσακαλώτου

Αυτό που συμβαίνει με την επιστολή Τσακαλώτου αναδεικνύει όλη την υποκρισία και την παράνοια που διακατέχει τα κόμματα που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν αλλά και μεγάλο τμήμα των Ελλήνων πολιτών.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για παροχή βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ο ESM παγώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ενώ η Τρόικα δεν αρκείται στην δημόσια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως τα μέτρα ήταν εφάπαξ και αφορούσαν μόνο το 2016, και ζητάει γραπτές διαβεβαιώσεις υποταγής.

Ο Ευριπίδης Τσακαλώτος γράφει την επιστολή -που είναι μια ακόμα επιστολή ντροπής για την Ελλάδα και τους Έλληνες μετά την χρεοκοπία της χώρας- και επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέρουμε: η Ελλάδα, από την ημέρα που μπήκε στα Μνημόνια είναι απόλυτα υποδουλωμένη και ακολουθεί πιστά τις διαταγές των Βρυξελλών.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για υποτέλεια και εξευτελισμό, ξεχνώντας (;) πως ο Αντώνης Σαμαράς –πριν εκλεγεί πρωθυπουργός- είχε διαβεβαιώσει με επιστολή του την Τρόικα πως …αν εκλεγόταν πρωθυπουργός, θα ήταν πιστό και υπάκουο σκυλάκι της Τρόικας.

Και βέβαια, και η επιστολή Σαμαρά είχε ζητηθεί από την Τρόικα.

Το πιο αστείο θα είναι να ζητήσει η Τρόικα επιστολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα είναι δούλος της Τρόικας, αν γίνει πρωθυπουργός.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να ζητηθεί τέτοια επιστολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο Μητσοτάκης είναι πιο Γερμανός και από τον Σόιμπλε.

Ο Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος επίσημος πρωθυπουργός της Τρόικας.

Τότε, γιατί διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία για την υποτέλεια Τσακαλώτου;

Εσείς πείτε μου.

Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας.

Αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια έχουν γίνει οι πιο άγριοι κυνηγοί της καρέκλας και αυτοί που είχαν τις καρέκλες επί δεκαετίες τις θέλουν πίσω.

Και όλοι τους είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για τις καρέκλες.

Όχι επιστολές αλλά και κώλo θα δώσουν.

Αρκεί ο κώλoς να κάτσει μετά στην καρέκλα.

Φυσικά, το θέμα είναι η επιστολή Τσακαλώτου και όχι το πώς βρέθηκε η χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Όλοι συμπεριφέρονται σαν η Ελλάδα να χρεοκόπησε χτες.

Σαν να μην έχει προηγηθεί τίποτα.

Κανείς δεν μοιάζει να θυμάται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος –που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος- ήταν ο άνθρωπος που, ως υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα.

Τότε χάθηκε οριστικά το παιχνίδι για την Ελλάδα -και η χώρα υποθηκεύτηκε για πάντα-, όχι με την επιστολή Τσακαλώτου.

Και βέβαια, και ο Βενιζέλος, εκτός από τον Σαμαρά, είχε στείλει επιστολή τυφλής υποταγής στην Τρόικα.

Θυμάται κάποιος τις επιστολές Σαμαρά και Βενιζέλου;

Όχι.

Ε, έτσι σε λίγο δεν θα θυμάται κανείς και την επιστολή Τσακαλώτου.

Τον συνηθίζεις και τον εξευτελισμό.

Όχι μόνο τον συνηθίζεις αλλά μπορεί να τον γουστάρεις κιόλας.

Πολλοί Έλληνες γουστάρουν τον εξευτελισμό τους.

(Αν κάτι μου κάνει εντύπωση, είναι το πόσοι πολίτες τσιμπάνε ακόμα στο δίλημμα Αριστερά ή Δεξιά, ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, σκέφτομαι πως είναι έγκλημα να είσαι τόσο ηλίθιος.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.