Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει

Έκπληξη έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η επιστροφή του Γιάνη Βαρουφάκη στην κεντρική πολιτική σκηνή με την τοποθέτησή του από τον Αλέξη Τσίπρα, ως επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε μυστικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη χτες στο καφενείο του Αντρίκου στη Νίσυρο, και του ζήτησε να αφήσουν πίσω τα παλιά και να τρομοκρατήσουν παρέα τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε -γιατί είναι large άνθρωπος-, οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια και ήπιαν δυο ρακές που τους έβαλε η Δέσποινα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρείται ο μόνος που μπορεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μπορεί να λύσει ούτε τα κορδόνια του.

Ήδη, ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες και μοιράζει πανικό σε ανίδεους τεχνοκράτες που ζουν τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Το απόγευμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ψάχνει τρύπα για να κρυφτεί.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως, αν δεν θέλει να τους το κλείσει το μαγαζάκι, θα υπογράψει όποιο χαρτί του βάλει μπροστά του, χωρίς να το διαβάσει.

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα χαρίσει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το τελευταίο του βιβλίο “Η αρπαγή της Ευρώπης”, με αφιέρωση “Διάβαζε να μαθαίνεις, μπάρμπα”.

Ο Βαρουφάκης θα χαρίσει στον Σόιμπλε την ελληνική έκδοση του βιβλίου του, για να τον αναγκάσει να μάθει ελληνικά, ενώ θα του πει πως, μετά τα Χριστούγεννα, θα περάσει ξανά για να του βάλει διαγώνισμα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.