Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει αυτό που ξέρουμε και εμείς κάνουμε τους έκπληκτους

Έχει προκληθεί θόρυβος επειδή ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε, στην διάρκεια της παρουσίασης του νέου του βιβλίου, πως, όταν ρώτησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πότε αποφάσισε να ρίξει τον Σαμαρά, ο Σόιμπλε του απάντησε “Τον Ιούνιο του 2014”.

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε πως ο Σόιμπλε συμπεριφέρθηκε με σκαιό τρόπο στον Αντώνη Σαμαρά και επανέλαβε πως ο Σόιμπλε είχε αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προκαλούν έκπληξη τα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν είναι αποκαλύψεις αυτά που είπε ο Βαρουφάκης για τον Σόιμπλε και την κυβέρνηση Σαμαρά.

Αυτά είναι γνωστά σε όλους.

Όλοι ξέρουμε πως ο Σόιμπλε έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά.

Άλλωστε, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ρώτησε τον Σόιμπλε αν αυτός έριξε τον Σαμαρά αλλά πότε αποφάσισε να τον ρίξει.

Ο Βαρουφάκης ήξερε πως ο Σόιμπλε έριξε τον Σαμαρά.

Αυτό που δεν ήξερε ο Βαρουφάκης ήταν πότε αποφάσισε ο Σόιμπλε να ρίξει τον Σαμαρά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει πως το Βερολίνο έριξε τον Σαμαρά.

Να θυμίσω σε όλους πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 -δηλαδή ενάμισι μήνα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση-, είχε πει τα εξής:

«Η μεγάλη αγωνία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) είναι ότι το Βερολίνο τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Σαμαρά.

Έχει συνειδητοποιήσει πως η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν έχει πόδια και δεν μπορεί να νομιμοποιήσει το τρίτο μνημόνιο. Όπως εκπαραθυρώθηκε ο κ. Παπανδρέου γιατί χρειάστηκε μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το δεύτερο μνημόνιο, το Βερολίνο αυτή τη στιγμή κρίνει πως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το τρίτο μνημόνιο».

Δηλαδή, αυτό που παρουσιάζεται σήμερα από τους δημοσιογράφους σαν αποκάλυψη, το είχε …αποκαλύψει ξανά ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν από δυο χρόνια.

Και αυτό είναι κάτι που το ξέραμε όλοι. Αλλά κάνουμε τους έκπληκτους.

Το Βερολίνο χρειαζόταν μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το νέο Μνημόνιο, οπότε έριξε τον Σαμαρά και έφερε τον φρέσκο Τσίπρα για να το περάσει.

Τώρα το Βερολίνο θα ρίξει τον Τσίπρα και θα φέρει τον φρέσκο Μητσοτάκη, για να περάσει το επόμενο Μνημόνιο.

Δηλαδή, κυβέρνηση και Μνημόνιο. Μεσολαβούν εκλογές, για να …αποφασίσει ο λαός.

Υπάρχει Έλληνας που δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως κάθε ελληνική κυβέρνηση -αριστερή, δεξιά, κεντρώα, οικουμενική ή οτιδήποτε άλλο- είναι ένα παιχνιδάκι στα χέρια του Σόιμπλε;

Υπάρχει Έλληνας που δεν έχει καταλάβει ακόμα πως η κυβέρνηση, τα κόμματα, η Βουλή και το Σύνταγμα είναι διακοσμητικά και δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο;

Μάλλον υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες γιατί βλέπω ακόμα ανθρώπους να τσακώνονται για τα κόμματα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που ελπίζουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την ηλιθιότητα δεν υπάρχει φάρμακο.

(Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των κειμένων μου από άλλα site και blog, χωρίς την άδειά μου. Η κοινοποίηση στο Facebook είναι υποχρεωτική. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.