Ο Μίκης Θεοδωράκης μαλώνει τον Αλέξη Τσίπρα

tsipras-theodorakisΔιάβασα την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτηρίζει “παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ” -ενώ το παίζει επαναστάτης στο λόγο του στην τελετή για τον Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα- και τον κατηγορεί πως κυβερνά, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Κατά καιρούς, ο Μίκης Θεοδωράκης έχει πει διάφορα -και τα ακριβώς αντίθετα-, ενώ έχει κάνει τσάρκα από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης στήριζε την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας ζωντανός θρύλος -δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αμφισβητήσει αυτό- και ζει στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, όπου υπάρχει μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης.

Διαβάζοντας την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το πρόβλημα των περισσότερων Ελλήνων σήμερα.

Οι Έλληνες δεν μπορούν να αντιληφθούν -ή να παραδεχτούν- πως η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο, και πως δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιος είναι ο πρωθυπουργός και ποια είναι η κυβέρνηση.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά, αν το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα τους αλλάζαμε και όλα θα γίνονταν όμορφα.

Ξεχνάμε, όμως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση το 2015 -μετά από πέντε χρόνια χρεοκοπίας της χώρας- επειδή Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είχαν ρημάξει τη χώρα, δεν έπειθαν πια τους πολίτες και επειδή οι Έλληνες αποφάσισαν να συνεχίσουν με την καταστροφική λογική της ανάθεσης, δίνοντας την διακυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, η απελπισία έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, όχι η ελπίδα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή του πως ο Τσίπρας κυβερνά.

Ο Τσίπρας δεν κυβερνά.

Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και κυβερνάται από τους εταίρους, με Σύνταγμα το Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2015 μετά το δημοψήφισμα.

Θα έπρεπε να έχει βγει δημόσια, να ενημερώσει τους Έλληνες και τους πολίτες όλου του πλανήτη πως η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί, πως δεν έχει καμία σημασία τι ψηφίζουν οι Έλληνες, και να παραιτηθεί.

tsipras-theodorakis-1Δεν το έκανε. Προτίμησε να μείνει πρωθυπουργός-μαριονέτα και να περιμένει να αλλάξει η πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη πάει όλο και πιο δεξιά, οπότε η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα μοιάζει με ανέκδοτο.

Ανέκδοτο είναι και θα είναι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, αν οι Έλληνες δεν αποφασίσουν να ελευθερώσουν τη χώρα τους.

Και βέβαια, η Ελλάδα δεν θα ελευθερωθεί με εκλογές, ούτε με επιστολές του Μίκη Θεοδωράκη.

(Περιμένω τώρα επίσκεψη Τσίπρα στον Μίκη Θεοδωράκη με λουλούδια και σοκολατάκια. Γιατί ο Αλέξης ξέρει πως ο Μίκης θα ήθελε να ήταν 40 χρονών και να είχε πάει αυτός στην Κούβα να ρίξει έναν επαναστατικό λόγο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.