Πρέπει να επιτρέπεται στους πολίτες να ψηφίζουν ή όχι;

to-vote-or-not-to-voteΤο θέμα των εκλογών με μπερδεύει πάρα πολύ. Πρέπει να ψηφίζουν οι λαοί ή όχι; Πρέπει να επιτρέπονται οι εκλογές ή όχι; Πρέπει να επιτρέπονται τα δημοψηφίσματα ή όχι;

Επειδή είμαι αγράμματος άνθρωπος και δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου, στράφηκα για βοήθεια στους φιλελεύθερους του μετώπου της λογικής.

Οι φιλελέδες λένε πως ο Κάστρο είναι δικτάτορας επειδή δεν έκανε εκλογές.

Οι φιλελέδες λένε πως είναι αντιδημοκρατικό να μην ψηφίζουν οι πολίτες.

Μέχρι εδώ το καταλαβαίνω.

Εκεί που μπερδεύομαι είναι όταν γίνονται εκλογές ή δημοψήφισμα, και οι φιλελέδες λένε πως οι πολίτες δεν ψήφισαν σωστά.

Οι φιελελέδες λένε πως οι πολίτες δεν έχουν την ωριμότητα και τις γνώσεις για να πάρουν τη σωστή απόφαση και να ψηφίσουν όπως πρέπει, οπότε δεν θα πρέπει να ψηφίζουν.

Αυτό το είπαν οι φιλελέδες στις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα, στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο δημοψήφισμα για το Brexit, στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές, ενώ θα το πουν και την επόμενη Κυριακή αν οι Ιταλοί ψηφίσουν ΟΧΙ στο δικό τους δημοψήφισμα.

Δηλαδή, σύμφωνα με τους φιλελέδες, ο Κάστρο ήταν δικτάτορας επειδή δεν έκανε εκλογές αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να ψηφίζουν γιατί πάνε και ψηφίζουν λάθος.

Βρε φιλελέδες μου, και ο Κάστρο μάλλον φιλελές σαν κι εσάς θα ήταν.

Γι’ αυτό δεν έκανε εκλογές.

Πίστευε, όπως κι εσείς, πως ο λαός δεν είναι ώριμος να ψηφίσει σωστά.

Εγώ λέω να γίνονται εκλογές αλλά να ψηφίζουν μόνο οι φιλελέδες.

Για να βγαίνει πάντα το σωστό αποτέλεσμα.

(Οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες έχουν πολύ γέλιο. Εντελώς τυχαία, σωστό είναι αυτό που βολεύει την τσέπη τους. Στο παρελθόν, την τσέπη τους την βόλευαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα την τσέπη τους την βολεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπότε, κοιτάξτε να ψηφίσετε σωστά. Αλλιώς, θα σας μαλώσουν οι φιλελέδες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.