Πάγωσε το ελατήριο της οικονομίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη πέντε χρηστών των social media που χαίρονταν επειδή χιόνισε στην γειτονιά τους.

Οι συλληφθέντες έγραφαν αναρτήσεις στο Facebook υπέρ του χιονιού, ανέβαζαν φωτογαφίες με χιονάνθρωπους και έπαιζαν χιονοπόλεμο γελώντας.

Η στάση τους θεωρήθηκε προκλητική από άλλους χρήστες του Facebook, οι οποίοι ζήτησαν να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χαίρονταν με το χιόνι, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο και πρόσφυγες που κοιμούνται σε τέντες.

Επίσης, κατηγορούνται επειδή έπαιζαν στο χιόνι, ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά αυτή η κατηγορία μάλλον δεν στέκει γιατί η Ελλάδα είναι πάντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης· η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είτε έχει τρία μέτρα χιόνι είτε είναι καλοκαίρι.

Μετά τη σύλληψη των πέντε ατόμων, χιλιάδες χρήστες του Facebook έσπευσαν να σβήσουν τις φωτογραφίες και τα αστεία με το χιόνι από τους λογαριασμούς τους.

Παράλληλα, οι χρήστες του Facebook άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες με πτώματα μέσα στα χιόνια, σκυλιά που είχαν γίνει κασάτα από το κρύο, ψόφια πουλιά και θλιμμένα Πόκεμον που έψαχναν μια στέγη για να ζεσταθούν.

Τα social media είναι για να δείχνουν όλοι πόσο ψυχοπονιάρηδες και ευαίσθητοι είναι, οπότε είναι να απορείς ποια είναι όλα αυτά τα καθάρματα που βλέπεις στους δρόμους κάθε μέρα.

Πάντως, το χιόνι είναι κακό γιατί πάγωσε και το ελατήριο της οικονομίας, οπότε αναβάλλεται η εκτίναξή του.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.