Χόλιγουντ

Παρακολουθώντας τις επιθέσεις ηθοποιών του Χόλιγουντ και ανθρώπων του θεάματος κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σκέφτομαι πως είναι ανόητοι.

Η Μέριλ Στριπ είναι σπουδαία ηθοποιός αλλά η “παράστασή” της, στην διάρκεια της απονομής των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών βραβείων “Χρυσές Σφαίρες” ήταν κάπως θλιβερή· αν και η Μέριλ Στριπ κατάλαβε, έστω με καθυστέρηση, πως δεν έχει νόημα να επιτίθεσαι στον Τραμπ για την εμφάνισή του ή για τις προσωπικές απόψεις του για τις γυναίκες.

Όταν περιμένεις τα βραβεία -δηλαδή την υψηλή τηλεθέαση-, για να φορέσεις το καλό σου φόρεμα και να επιτεθείς στον Ντόναλντ Τραμπ για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μήνες, οι περισσότεροι θα το εκλάβουν ως μια ακόμα παράσταση.

Όταν το κοινό στο οποίο τα λες αυτά είναι ζάπλουτοι ηθοποιοί με σμόκιν και τουαλέτες, το πιθανότερο είναι πως κάνεις καλό στον Ντόναλντ Τραμπ με την επίθεσή σου.

Σχεδόν σύσσωμο το Χόλιγουντ υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική εκστρατεία, κάνοντας επιθέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ουσιαστικά δεν υποστήριζαν την Χίλαρι, έβριζαν τον Τραμπ.

Όποιος θυμάται το βίντεο του Ρόμπερτ ντε Νίρο, όπου δήλωνε πως ο Τραμπ είναι ηλίθιος και πως θέλει να τον δείρει, έχει μια πολύ καλή εικόνα για τον τρόπο που αντιμετώπισε το Χόλιγουντ τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η εμφάνιση της Μέριλ Στριπ ως Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία) σε θέατρο της Νέας Υόρκης πριν από μερικούς μήνες, ήταν μια ακόμα προσπάθεια γελοιοποίησης του Τραμπ και στήριξης της Κλίντον.

Οι σταρ του Χόλιγουντ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως η στήριξή τους στην Χίλαρι Κλίντον ήταν μια ευγενική προσφορά στο αντισυστημικό προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ.

Πώς γίνεται τόσο επιτυχημένοι και ταλαντούχοι άνθρωποι να είναι τόσο πολιτικά αφελείς;

Γίνεται, γιατί ζουν στην καρακοσμάρα τους.

Όταν είσαι ζάπλουτος και προνομιούχος -και συναναστρέφεσαι μόνο ανθρώπους της δικής σου κατηγορίας-, είσαι εντελώς αποκομμένος από την κοινωνία και από τα προβλήματά της.

Αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως οι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα της κοινωνίας, είναι αυτοί που εκλέγονται για να τα λύσουν.

Οι σταρ του Χόλιγουντ -με τη βεβαιότητα πως θα εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον- συμπεριφέρθηκαν εντελώς ανόητα και προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν τον Ντόναλτ Τραμπ, με την σκέψη πως την επόμενη μέρα αυτός θα είναι ένα ανέκδοτο.

Την επόμενη ημέρα, ο Τραμπ είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και η Κλίντον είναι ήδη ξεχασμένη.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία πολιτική θέση ή πραγματικό ενδιαφέρον για την κοινωνία στις απόψεις των περισσότερων ηθοποιών του Χόλιγουντ· στήριξαν την Χίλαρι Κλίντον ως μια σταρ της πολιτικής.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν, θα είχαν στηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς, τον άλλο υποψήφιο των Δημοκρατικών, ο οποίος είχε ενδιαφέρουσες πολιτικές θέσεις που απαντούσαν σε πολλά από τα θέματα που έκαιγαν τους ψηφοφόρους που ψήφισαν τελικά -από αντίδραση- τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι σταρ του Χόλιγουντ θα συνεχίσουν την “αντίσταση” στον Ντόναλντ Τραμπ από λαμπερές τελετές και τηλεοπτικά σόου, ενώ μετά θα επιστρέφουν στις πολυτελείς και ασφαλείς κατοικίες τους.

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις τον κοινωνικά ευαίσθητο και τον φιλάνθρωπο, όταν έχεις λυμένα όλα σου τα προβλήματα και τα προβλήματα των τρισέγγονών σου.

Αλλά, βέβαια, δεν περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.