Αγαπητοί Γερμανοί

Αγαπητοί Γερμανοί, είμαι ένας μπλόγκερ από την Ελλάδα και σας γράφω, εκ μέρων των Ελλήνων, για να σας ζητήσω την βοήθειά σας.

Αγαπητοί Γερμανοί, τον επόμενο Σεπτέμβριο έχετε εκλογές και εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ προβληματισμένοι γιατί δεν ξέρουμε ποιον θα κάνετε Καγκελάριο.

Θα κάνετε Καγκελάριο την Άνγκελα Μέρκελ ή τον Μάρτιν Σουλτς;

Κι αν κάνετε Καγκελάριο τον Μάρτιν Σουλτς, ο Σουλτς θα κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με το CDU της Μέρκελ ή με το Die Linke και τους Πράσινους;

Αν κάνετε Καγκελάριο την Μέρκελ, τα πράγματα είναι απλά, αφού εμείς θα πάμε να ψηφίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη της Siemens.

Αν κάνετε Καγκελάριο τον Σουλτς, θέλετε Μητσοτάκη ή Τσίπρα;

Κι αν η Μέρκελ δεν θέλει τον Μητσοτάκη αλλά προτιμάει τον Τσίπρα;

Κι αν ο Σουλτς προτιμάει τον Μητσοτάκη;

Αγαπητοί Γερμανοί, ποιον θέλετε να ψηφίσουμε για να κάνουμε κι εμείς πως έχουμε δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία αλλά δεν μετράει πια ούτε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος;

Πείτε μας ποιον θέλετε; Τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλον;

Αγαπητοί Γερμανοί, σας παρακαλώ ζητήστε από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάρτιν Σουλτς να ξεκαθαρίσουν από τώρα αν θέλουν τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη.

Είναι καλοί άνθρωποι και οι δυο. Και πολύ υπάκουοι. Σκυλάκια.

Πείτε μας ποιον θέλετε, να πάμε να τον ψηφίσουμε.

Ζούμε που ζούμε σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, μη μας βασανίζετε άλλο.

Αγαπητοί Γερμανοί, σας ευχαριστώ.

Σας στέλνω την αγάπη μου.

pitsirikos

(Ποιος καλός άνθρωπος θα μεταφράσει αυτό το κείμενο στα γερμανικά; Ελάτε παιδιά, διακόσιες λέξεις είναι. Ευχαριστώ προκαταβολικά.)

(Update: Ευχαριστώ και τους 13 καλούς ανθρώπους που το μετέφρασαν. Θα το ανεβάσω στα γερμανικά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.