Να τον αντικαταστήσει στη φυλακή ο Βενιζέλος ζητάει ο Τσοχατζόπουλος

Αίσθηση έχει προκαλέσει το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να κάνει λίγο φυλακή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά την απόρριψη και της τέταρτης αίτησης αποφυλάκισης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητάει να κάνει τράμπα στη φυλακή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλαδή να βγει αυτός και να μπει ο Βενιζέλος στην θέση του.

Όπως αναφέρει στην αίτησή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, είναι άδικο να είναι αυτός πέντε χρόνια στη φυλακή για μερικές μίζες, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έχει βάλει ταφόπλακα στην Ελλάδα με την υπαγωγή των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο, και να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

“Τι είναι μερικές αθώες μίζες, μπροστά στην δολοφονία της Ελλάδας;” σημείωνει στην αίτησή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος της χώρας αντέδρασε στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να τον αντικαταστήσει στη φυλακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας την πνευματικότητα του ανδρός και τη συμβολή του στη μάσα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε ευγενικά την προσφορά του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη στον πρώην σύντροφό του και να πάρει την θέση του στη φυλακή, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το εθνικό του έργο και την προσφορά του στην πατρίδα.

“Γιατί να κάνω εγώ φυλακή;” είπε ο Βενιζέλος.

“Και ποιος να κάνει;” είπαν οι δημοσιογράφοι.

“Να κάνει ο Σημίτης” απάντησε ο Βενιζέλος.

“Και γιατί να κάνω εγώ;” είπε ο Σημίτης, και πάει λέγοντας.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τον αντικασταστήσει στο κελί, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανήλθε με νέο σημείωμα, όπου αναφέρει πως η φυλακή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει πως έμαθε πολλά πράγματα για τον σοσιαλισμό και τον αρχειαμαρξισμό από τον Κουφοντίνα και τον Γιωτόπουλο -πράγματα που δεν τα ήξερε όταν ήταν σοσιαλιστής γιατί δεν προλάβαινε να διαβάσει με τόσα ζεϊμπέκικα και τσιμπούσια-, ενώ σημειώνει πως η συναναστροφή του με τα παιδιά της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον έχει γεμίσει με νεανικό σφρίγος, ενθουσιασμό και πίστη για την επανάσταση.

“Αν ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος έχει συγκρατούμενο στο κελί και καθοδηγητή τον Νίκο Ρωμανό, μπορεί να γίνει ηγέτης μιας ένοπλης εξέγερσης που θα ανατρέψει τον καπιταλισμό” καταλήγει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε νεότερο σημείωμά του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητάει να πάει κάποιος στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου γιατί έφυγε βιαστικά την ημέρα που τον συνέλαβαν πριν από πέντε χρόνια, και νομίζει πως έχει αφήσει ανοιχτό τον θερμοσίφωνα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.